Nieuws

Knoflook-kruiden croutons

Heb je nog een restje oud brood over? Daar kun je niet alleen paneermeel van maken, maar ook deze knoflook-kruiden croutons. Lekker in een salade (tenminste, als je ze dan nog niet op hebt...!).

Lees meer »

Kip enchilada schotel

Zitten jullie ook altijd zo te knoeien als je wraps eet? Deze kip enchilada schotel maak je met wraps, die je als een lasagne stapelt met vlees, groente en home-made saus. Veel minder geknoei, maar minstens zo lekker!

Lees meer »

Knapperige vis uit de oven

Een visje met een korstje dat zo knapperig is alsof het uit de frituurpan komt. Deze knapperige vis komt uit de oven en is dus een stuk gezonder dan de gefrituurde variant!

Lees meer »

Gnocchi met pesto & garnalen

Laat je niet voor de gek houden door de kleur: deze gnocchi met pesto & garnalen is echt heel lekker. En je hebt er maar 7 ingrediënten voor nodig, dus het is ook nog eens super simpel.

Lees meer »

Cakejes uit de skottelbraai

Ik vertelde het al eerder: deze zomervakantie heb ik mij uitgeleefd met de skottelbraai. Tot groot plezier van vooral onze jongste kun je daar ook cakejes in bakken!

Lees meer »

Zuurkooltaart

Eet jij zuurkool het liefst in combinatie met iets zoets, of liever met iets hartigs? In deze zuurkooltaart zitten beide varianten - hoef je lekker niet te kiezen!

Lees meer »

Spicy rijst met kip & fruit

Pittig en toch zoet: deze spicy rijstschotel met kip & gedroogd fruit heeft het allebei. Het was even afwachten of het recept een succes was, maar het pakte erg goed uit: 't was lekker!

Lees meer »

Zelf paneermeel maken

Ik maak regelmatig zelf paneermeel. Niet omdat dat zo duur is in de winkel, maar omdat zelfgemaakt paneermeel veel lekkerder is. En het is een mooie manier om oud brood op te maken!

Lees meer »

Gnocchi tomaat ovenschotel

Eten jullie wel eens gnocchi? Dat is een Italiaanse pastasoort die je in de supermarkt bij de spaghetti & macaroni vindt. Deze milde gnocchi tomaat ovenschotel heb je in een handomdraai op tafel staan!

Lees meer »

Gehaktballen uit de oven

Worden jouw gehaktballen ook altijd zwart van buiten en rood van binnen? Of heb je er geen geduld voor om ze te bakken? Dan zijn deze gehaktballen uit de oven perfect voor jou. Je hebt er geen omkijken naar en ze lukken gegarandeerd!

Lees meer »

Zweedse gehaktballetjes

Gehaktballen staan hoog op het lekker-vlees-lijstje bij ons thuis. Zelfs de jongens vinden ze lekker. En wat dacht je van een lekker sausje er bij? Voor deze Zweedse gehaktballetjes hoef je in elk geval niet naar de IKEA. :-)

Lees meer »

Lasagne met ham (op de camping)

Lasagne is dubbel zo lekker op de camping. Komt vast omdat je (meestal) geen oven hebt als je kampeert, en een ovenschotel dus niet kan. Als je het dan tóch eet, is het extra lekker! We hebben gesmuld van deze snelle lasagne met ham.

Lees meer »

Eten in Frankrijk

Vakantie in Frankrijk: dan eet je toch ook Frans eten, toch? Ik heb mij uitermate vermaakt in de enorme Franse supermarkten. Geitenkaas en camembert, Franse broodjes & cake, worsten, salades, lappen vlees, frisdrank en choco-mentos: wij testten het allemaal!

Lees meer »

Brood bakken op de camping

's Ochtends in het zonnetje een vers broodje voor je tent eten: een beter begin van de dag is er niet tijdens je vakantie, toch? Op de camping waar we dit jaar waren kwam de bakker niet elke ochtend op de camping langs. Dus bakte ik gewoon regelmatig zélf vers brood!

Lees meer »

Roomkaas tulband cake

Een gewone vanillecake vind ik eigenlijk niet zo bijzonder. Maar van deze cake kon ik wel door blijven eten. De roomkaas geeft er zoveel meer smaak aan!

Lees meer »