Roomkaas tulband cake

Gepubliceerd op 16 juli 2015 om 22:57

Een gewone vanillecake vind ik eigenlijk niet zo bijzonder. Maar van deze cake kon ik wel door blijven eten. De roomkaas geeft er zoveel meer smaak aan!

Dat een cake met roomkaas zoveel lekkerder is, is eigenlijk een toevallige ontdekking. Ik kwam namelijk per ongeluk met zuivelspread naturel thuis, in de veronderstelling dat ik iets anders had gekocht. En daar kwam ik pas achter nadat ik de verpakking open had getrokken (wel een beetje blond, hè). Dus toen zat ik met een open pakje. Wat ik op dat moment niet nodig had. Dus toen besloot ik om er maar een cake mee te gaan bakken, want die kan in plakjes in de vriezer & dan blijft het nog wel even goed. Geen verkeerd besluit, deze cake gaan we vaker bakken! 

Onze oudste vond dit zelfs een 'acht-sterren-cake'. Dat had alleen niets te maken met de kwaliteit van de cake, maar alles met het feit dat de jongens een plak mochten versieren en hij er (onder andere) acht sterren op deed. :-) Ze vonden 'm overigens alle drie erg lekker, zelfs onze tweede heeft de cake opgegeten (en hij is absoluut geen cake- en taarteter). Dus dat zegt genoeg.

Klein minpuntje dan, tot slot: ik had ruzie met de tulband. Die wou de cake namelijk niet afstaan (snap ik wel, veel te lekkere cake natuurlijk). Hoe voorzichtig ik ook was, aan één kant kwam er toch een scheur in. Beetje jammer voor de foto's... ;-)

Het recept vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.