Brood bakken op de camping

Gepubliceerd op 12 augustus 2015 om 21:40

's Ochtends in het zonnetje een vers broodje voor je tent eten: een beter begin van de dag is er niet tijdens je vakantie, toch? Op de camping waar we dit jaar waren kwam de bakker niet elke ochtend op de camping langs. Dus bakte ik gewoon regelmatig zélf vers brood!

We hadden voor het eerst de skottelbraai mee op vakantie. En daarin kun je prima zelf brood bakken! Ideaal. Want dat Franse brood is echt heel erg lekker, maar na een dag zo hard als beton. En onze zoon van 6 was sowieso niet zo te spreken over het Franse brood: veel te knapperig (het stokbrood) of te krom (de croissantjes)... Hij was helemaal blij toen we afbakbroodjes gingen bakken: hij ging er stukken beter van eten! 


En gewoon brood wil dus ook prima. Ik had daarvoor een kant-en-klare broodmix gekocht waar alleen water bij moet. Geen gedoe dit keer, eerst maar eens testen. Ik bakte een enorm brood van 1 kilo en dat smaakte zo goed dat hij bijna helemaal in één keer op ging :-) Het duurt wel even om zo'n groot brood te bakken, dus als je 's ochtends snel wilt kun je beter afbakbroodjes nemen.


Je kunt trouwens ook heel goed brood bakken in een ouderwetse wonderpan (lasagne wil daar ook prima in, en aardappel anders, en cake, en allerlei andere lekkere ovengerechten). Een wonderpan zet je gewoon op een gaspitje, dus op de camping kun je je er ook prima mee redden. En hij is een stuk kleiner dan een skottelbraai. Mooi alternatief dus als je toch een oventje wilt maar niet te veel mee kunt nemen. Wij kochten onze pan voor een habbekrats op Marktplaats.  

Hoe je brood bakt lees je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.