Gnocchi tomaat ovenschotel

Gepubliceerd op 23 augustus 2015 om 22:07

Eten jullie wel eens gnocchi? Dat is een Italiaanse pastasoort die je in de supermarkt bij de spaghetti & macaroni vindt. Deze milde gnocchi tomaat ovenschotel heb je in een handomdraai op tafel staan!

In Nederland is vooral de aardappelvariant van gnocchi bekend. Die is gemaakt van aardappel en tarwemeel. De aardappelen worden gekookt en gepureerd, en daarna met het meel en wat zout gekneed en dan gekookt in kleine balletjes. De gnocchi zijn klaar als ze komen bovendrijven.

Gnocchi worden vaak geserveerd met een saus van tomaten of van zachte kaas. En dat is een lekkere combinatie: ik maakte een ovenschoteltje met tomaat en hüttenkäse en die vond ik erg lekker! Ik at 'm (uiteraard) zonder vlees, maar je zou er ook hamblokjes of wat spekjes door heen kunnen doen. 

Het recept vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.