Home » Nieuws

Nieuws

Boffert (trommelkoek/poffert)

Dit is jeugdsentiment: een boffert! Met rozijnen en een lekkere bruine suiker-kaneellaag op de bovenkant. Wie van jullie at er vroeger wel eens boffert (of trommelkoek/poffert)?

Lees meer »

Forel lasagne

Eet je graag vis, maar vind je 't lastig om stukje vis klaar te maken? Dan is dit de oplossing: maak een lasagne met vis!

Lees meer »

Bloemkool-kerrie schoteltje

't Stond niet op de planning & ik heb er vooraf niet over nagedacht: dit simpele bloemkool-kerrie schoteltje heb ik heel snel in elkaar geflanst. En wat was 't lekker!

Lees meer »

Korn desembrood

Kornbrood is het één van de lekkerste broden - nou ja, dat vinden wij in elk geval. Hoog tijd dus om er zelf ook eens eentje te bakken.

Lees meer »

25x eten dat je in kunt vriezen

Onlangs deelde ik al eens met jullie dat je wraps en geraspte kaas heel goed kunt invriezen. Maar je kunt nog veel meer eten in de vriezer bewaren! Ik heb 25 voedingsmiddelen die je in kunt vriezen op een rij gezet. Van hoeveel wist jij dat 't kon?

Lees meer »

Mexicaanse gevulde paprika's

Gevulde paprika's vonden wij altijd al lekker. Meestal vul ik ze met een mild mengsel van rijst & kip. Deze kruidige Mexicaanse paprika's met rijst, gehakt & bonen smaken totaal anders maar verrassend goed!

Lees meer »

Chili con carne uit de oven

We moeten meer peulvruchten eten, volgens de experts. Want die zijn heel erg gezond. Wij hebben daar geen moeite mee: deze chili con carne uit de oven bijvoorbeeld, die lusten wij wel!

Lees meer »

Pesto-kwark salade

Heb je nog restjes in de koelkast liggen? Daar kun je vast een prima salade mee maken! Met wat sla, kwark & pesto maakte ik deze lekkere schaal vol salade.

Lees meer »

Pesto zalm

Vis is heel gezond & aangezien jullie vol goede voornemens zitten (zeker na die chocolade crème cakerol van vorige week) is het hoog tijd voor een visrecept: zalm met pesto.

Lees meer »

Lahmacun (Turkse pizza)

Het meest spannende aan deze lahmacun vond ik de vraag of je rauw gehakt op een pizza kunt smeren. Komt dat wel gaar uit de oven? Ja dus - en het smaakte heerlijk!

Lees meer »

Brownie twix ijstaart

Deze ijstaart is speciaal voor alle chocoladeliefhebbers. Een brownie bodem, vanille-ijs, chocolade-ijs (met chocoladestukjes) en om 't af te maken brokken twix en karamelsaus.

Lees meer »

Broodje carpaccio

Na de kerstdagen hadden we carpaccio over. Daar maakte ik dus lekkere broodjes mee: eentje met pesto als basis, en de andere met remouladesaus.

Lees meer »

Chocolade crème cakerol

Oké. Zet je goede voornemens voor dit jaar nog maar even in de kast: eerst is er deze chocolade crème cakerol. En die is te lekker om af te slaan.

Lees meer »