Home » Nieuws

Nieuws

Lahmacun (Turkse pizza)

Het meest spannende aan deze lahmacun vond ik de vraag of je rauw gehakt op een pizza kunt smeren. Komt dat wel gaar uit de oven? Ja dus - en het smaakte heerlijk!

Lees meer »

Brownie twix ijstaart

Deze ijstaart is speciaal voor alle chocoladeliefhebbers. Een brownie bodem, vanille-ijs, chocolade-ijs (met chocoladestukjes) en om 't af te maken brokken twix en karamelsaus.

Lees meer »

Broodje carpaccio

Na de kerstdagen hadden we carpaccio over. Daar maakte ik dus lekkere broodjes mee: eentje met pesto als basis, en de andere met remouladesaus.

Lees meer »

Chocolade crème cakerol

Oké. Zet je goede voornemens voor dit jaar nog maar even in de kast: eerst is er deze chocolade crème cakerol. En die is te lekker om af te slaan.

Lees meer »

Desem speltbrood

Dit desem speltbrood is een prachtig stevig brood met een vrij neutrale smaak. Hij is op zijn lekkerst als hij vers uit de oven komt (zoals elk brood natuurlijk), maar ook afgekoeld is 'ie heerlijk.

Lees meer »

Meergranen desembrood

Mijn allereerste zuurdesembrood! Wat was ik blij toen dit meergranenbrood puntgaaf uit de oven kwam. Klein dansje door de keuken :-) Dit is een vrij stevig brood met een heerlijke, volle smaak.

Lees meer »

Zuurdesemstarter

Eerder probeerde ik al een zuurdesemstarter te maken (en dat ging mis). Maar nu is het gelukt! Met een zuurdesemstarter kun je heerlijke desembroden bakken zonder gist toe te voegen.

Lees meer »

Appelflappen

Ik heb nog nooit oliebollen gebakken voor oudejaarsavond. Maar appelflappen, dat kan ik wel. En jij ook, want het is echt super simpel.

Lees meer »

Gebakken camembert met blauwe bessen

Elk jaar denk ik een compleet kerstmenu uit en elke keer weer vergeet ik mijn eigen (vega) voorgerecht... Dus moest ik ook dit jaar last minute iets bedenken met wat er nog in de koelkast lag. En 't werd iets lekkers: gebakken camembert met blauwe bessen.

Lees meer »

Baguettes

Deze baguettes heb ik al heel wat keren gemaakt. Ze worden elke keer lekker luchtig, met een knapperig korstje, en gaan altijd tot de laatste kruimel op.

Lees meer »

Pizza calzone met tonijn

Een pizza calzone is eigenlijk een gewone pizza: alleen klap je een calzone dubbel, en zit de vulling in het deeg in plaats van er bovenop. Ik maakte een pizza calzone met tonijn, maar je kunt er natuurlijk alles in doen wat je maar lekker vindt.

Lees meer »

Spekboontjes

Geef gewone sperzieboontjes een lekkere smaaktwist door ze met spekjes klaar te maken. Heerlijk bij gewone gekookte aardappels, of als bijgerecht bij de rijst of een paar krieltjes.

Lees meer »

Kaassterren

Zoek je voor oudejaarsavond nog een lekker hartig zelfgemaakt hapje? Deze kaassterren smaken heerlijk en je hebt ze in een handomdraai gemaakt.

Lees meer »

De kookboeken in mijn kast

Kook- en bakboeken: ik bak er bijna nooit uit, maar de kast staat er wel vol mee. Ik gebruik ze vooral als inspiratiebron. Benieuwd welke boeken er zoal in mijn kast staan?

Lees meer »