Shortbread

Gepubliceerd op 20 februari 2016 om 13:55

Shortbread is een heerlijk kruimelig, zoet zandkoekje. Je hebt er maar vier ingrediënten voor nodig en het is super simpel om te maken!

Shortbread is een Engels zandkoekje. Het échte shortbread wordt gemaakt van één deel suiker, twee delen bloem en drie delen boter (dus bijv. 100 gram suiker, 200 gram boter en 300 gram bloem). Tegenwoordig wordt daar nogal eens van afgeweken, maar ik hield de originele verhoudingen aan. Met goede recepten moet je niet knoeien ;-)

Omdat 't zulke brosse koekjes zijn heten ze 'shortbread': 'short' betekende ook wel 'kruimelig'. 't Zijn echt de makkelijkste koekjes ooit. Vier basic ingrediënten die je bijna altijd wel in de kast hebt staan & je hoeft geen vormpjes uit te steken, deeg te koelen of allerlei apparatuur te gebruiken. En met die lekkere suikerlaag er boven op een koekje dat je kinderen gegarandeerd lusten :-)

Het recept vind je hier

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.