Witbrood

Gepubliceerd op 17 februari 2016 om 22:39

Ik ben weer op broodbakworkshop geweest! Dit keer maakte ik 'gewoon' brood, waaronder dit witte busbrood.

Een simpel witbrood klinkt misschien wat saai. Dat kun je overal kopen, dus waarom zou je het zelf bakken? Maar het is echt super leuk om een brood wat je anders bij de bakker of in de supermarkt koopt gewoon thuis te bakken! Net zo luchtig en mooi hoog gerezen als een 'echt' brood. En vers uit eigen oven smaakt 't superlekker... Nog een pluspunt is dat je ook precies weet wat er in zit. Geen gekke E-nummers en rare toevoegingen. Puur brood!

En voor de jongens is dit trouwens ook perfect brood. Die hoeven mijn mooie vloer- en zuurdesembroden niet. Maar een gewoon brood: dat gaat er zeker wel in! Onze tweede was zeer te spreken over dit witbrood: hij is namelijk gék op witbrood. Voor hem een echte traktatie. 

Dit brood bakte ik dus bij een workshop van Baksels.net in Dronrijp. Super leuke én gezellige workshops waar je veel van opsteekt. Ik kan 't je zeker aanraden! Wat ik daar in elk geval al heb geleerd: gebruik goede bloem van een molen, en niet die uit de supermarkt. Met dat laatste rijst je brood namelijk nooit zo mooi, de kwaliteit daarvan is veel minder. En: bak je brood in een echt broodbakblik, en niet in een cakeblik!  

Het recept vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.