Home » Nieuws

Nieuws

Beenham met honing-mosterdsaus

Beenham kan ik hier thuis nooit te vaak klaar maken voor de mannen. Helemaal met een lekker honing-mosterdsausje er bij. En 't mooiste is: het is maar een paar minuten werk!

Lees meer »

Pecan-kaneel tulband cake

Een tulbandcake met kaneel & pecannoten én een geheim ingrediënt dat er extra smaak aan geeft. Je raadt nooit wat ik gebruikte voor deze smeuïge cake!

Lees meer »

Meergranen sodabrood

Zelf deeg kneden & zien hoe mooi het rijst voordat het de oven in gaat geeft zoveel voldoening! Maar soms is 't ook wel makkelijk om snel te kunnen. Dit meergranen sodabroodje hoef je niet te kneden & kan meteen de oven in.

Lees meer »

Appel- & perenmoes

't Komt bijna nooit voor bij ons in huis: we hadden fruit over! We hadden zó veel dat we het niet op kregen. En omdat weggooien zonde is, besloot ik er appel- & perenmoes van te maken. Suikervrij!

Lees meer »

Stroopwafelcake met pecannoten

Elke keer als ik in de winkel zo'n pakket voor een stroopwafelcake zie staan, denk ik: die moet ik maken! Maar dan zónder pakje, natuurlijk. En dus maakte ik laatst deze stroopwafel tulbandcake.

Lees meer »

Granola

Waarom zou je zelf granola of cruesli maken, als er in de supermarkt zoveel soorten te koop zijn? Ik moet bekennen dat ik dat lange tijd heb gedacht. Tot nu. Want: dit is LEKKER! En ook nog eens veel gezonder én heel snel te maken!

Lees meer »

Zuurdesem hawai pizza

Een poosje terug maakte ik met brooddeeg van zuurdesem al een flammkuchen met appel en rode ui. Dit keer maakte ik er een 'gewone' pizza mee: een pizza hawai, met ham & ananas.

Lees meer »

9-granen brood

Ik heb geloof ik nog nooit zo'n luchtig & zacht brood gemaakt als dit 9-granen brood. Hij smaakt heerlijk - niet alleen qua structuur, maar ook qua smaak!

Lees meer »

Warm kaneelappeltje met rozijnen

Appeltaart light! Dit is perfect voor als je héél erg veel zin hebt in iets lekkers, zoals een warm appelgebakje, maar niet in alle calorieën daarvan. Een kaneelappeltje met rozijnen is lekker én gezond!

Lees meer »

Moestuintjes

Ik ben gek op verse kruiden: ik koop regelmatig een kruidenplantje. Daarnaast heb ik een keuken vol met gedroogde kruiden. Maar dít is een project van onze jongens: de moestuintjes! Staat jullie vensterbank er ook vol mee?

Lees meer »

Hoera! Mijn blog is vandaag jarig! :-)

Vandaag is Het keukentje van Syts één jaar online. Een heel jaar alweer! In de afgelopen 12 maanden kreeg ik van jullie vaak dezelfde vragen te horen. Met stip op één: “Hoe kun je nou al die lekkere dingen bakken & toch slank zijn?” :-) Maar jullie vroegen ook vaak: “Verdien je er iets mee?”, “Waar haal je de tijd vandaan?” en “Hoeveel bezoekers komen er eigenlijk op je site?” De antwoorden op die vragen lees je hier!

Lees meer »

Wit karnemelkbrood

Het lijkt misschien op 't eerste gezicht op een cake, maar 't is toch écht een wit karnemelk brood! Al hebben onze jongens er van gesmuld alsof 't cake was, trouwens.

Lees meer »