Beenham met honing-mosterdsaus
Beenham kan ik hier thuis nooit te vaak klaar maken voor de mannen. Helemaal met een lekker honing-mosterdsausje er bij. En 't mooiste is: het is maar een paar minuten werk!
20 apr. 2016 17:00
Beenham kan ik hier thuis nooit te vaak klaar maken voor de mannen. Helemaal met een lekker honing-mosterdsausje er bij. En 't mooiste is: het is maar een paar minuten werk!
19 apr. 2016 17:00
Een tulbandcake met kaneel & pecannoten én een geheim ingrediënt dat er extra smaak aan geeft. Je raadt nooit wat ik gebruikte voor deze smeuïge cake!
18 apr. 2016 17:00
Een lekker stevig en smaakvol brood, dat is dit meergranen desembrood met walnoten. Brood is zoveel lekkerder met noten en zaden er doorheen!
17 apr. 2016 15:00
Afgelopen week was dit ons uitzicht 's ochtends vroeg: palmbomen & de Atlantische oceaan! Met zijn tweetjes waren wij naar Gran Canaria. Zes dagen lang zon, zee, strand, palmbomen en heel veel lekker eten :-)
16 apr. 2016 17:00
Deze auberginelasagne met kalkoen & cottage cheese kun je zo stevig of light maken als je zelf maar wilt. Hij is in beide gevallen lekker!
15 apr. 2016 17:00
Zelf deeg kneden & zien hoe mooi het rijst voordat het de oven in gaat geeft zoveel voldoening! Maar soms is 't ook wel makkelijk om snel te kunnen. Dit meergranen sodabroodje hoef je niet te kneden & kan meteen de oven in.
14 apr. 2016 17:00
't Komt bijna nooit voor bij ons in huis: we hadden fruit over! We hadden zó veel dat we het niet op kregen. En omdat weggooien zonde is, besloot ik er appel- & perenmoes van te maken. Suikervrij!
13 apr. 2016 17:00
Een poosje terug at ik in een restaurant gevulde courgette met dadels & vijgen. Dat was lekker! En daarom besloot ik thuis mijn eigen versie te maken.
12 apr. 2016 17:00
Elke keer als ik in de winkel zo'n pakket voor een stroopwafelcake zie staan, denk ik: die moet ik maken! Maar dan zónder pakje, natuurlijk. En dus maakte ik laatst deze stroopwafel tulbandcake.
11 apr. 2016 17:00
Waarom zou je zelf granola of cruesli maken, als er in de supermarkt zoveel soorten te koop zijn? Ik moet bekennen dat ik dat lange tijd heb gedacht. Tot nu. Want: dit is LEKKER! En ook nog eens veel gezonder én heel snel te maken!
10 apr. 2016 17:00
Een poosje terug maakte ik met brooddeeg van zuurdesem al een flammkuchen met appel en rode ui. Dit keer maakte ik er een 'gewone' pizza mee: een pizza hawai, met ham & ananas.
9 apr. 2016 17:00
Ik heb geloof ik nog nooit zo'n luchtig & zacht brood gemaakt als dit 9-granen brood. Hij smaakt heerlijk - niet alleen qua structuur, maar ook qua smaak!
8 apr. 2016 17:00
Appeltaart light! Dit is perfect voor als je héél erg veel zin hebt in iets lekkers, zoals een warm appelgebakje, maar niet in alle calorieën daarvan. Een kaneelappeltje met rozijnen is lekker én gezond!
7 apr. 2016 17:00
Lekker bij de rijst: gewokte biefstukreepjes met paprika en zoete peultjes in een zelfgemaakte teriyaki saus.
6 apr. 2016 17:00
Ik ben gek op verse kruiden: ik koop regelmatig een kruidenplantje. Daarnaast heb ik een keuken vol met gedroogde kruiden. Maar dít is een project van onze jongens: de moestuintjes! Staat jullie vensterbank er ook vol mee?
5 apr. 2016 10:47
Lekker zoet, deze runderstoofpot met peer. De krieltjes bak je gewoon mee, dus je hebt maar één pan nodig voor dit gerecht!
4 apr. 2016 13:00
Vandaag is Het keukentje van Syts één jaar online. Een heel jaar alweer! In de afgelopen 12 maanden kreeg ik van jullie vaak dezelfde vragen te horen. Met stip op één: “Hoe kun je nou al die lekkere dingen bakken & toch slank zijn?” :-) Maar jullie vroegen ook vaak: “Verdien je er iets mee?”, “Waar haal je de tijd vandaan?” en “Hoeveel bezoekers komen er eigenlijk op je site?” De antwoorden op die vragen lees je hier!
3 apr. 2016 13:08
Het lijkt misschien op 't eerste gezicht op een cake, maar 't is toch écht een wit karnemelk brood! Al hebben onze jongens er van gesmuld alsof 't cake was, trouwens.