Nieuws

Gedroogd fruit

Nadat ik laatst granola had gemaakt, wist ik al meteen wat mijn volgende project zou zijn: fruit drogen. Want gedroogd fruit smaakt ook heerlijk door de yoghurt!

Lees meer »

Chocolade bananenbrood

Is bananenbrood lekker, ja of nee? Wat vinden jullie? Ik ben er nog steeds niet over uit. En dus bakte ik er maar weer eens eentje: een suikervrij chocolade bananenbrood.

Lees meer »

Beenham met honing-mosterdsaus

Beenham kan ik hier thuis nooit te vaak klaar maken voor de mannen. Helemaal met een lekker honing-mosterdsausje er bij. En 't mooiste is: het is maar een paar minuten werk!

Lees meer »

Pecan-kaneel tulband cake

Een tulbandcake met kaneel & pecannoten én een geheim ingrediënt dat er extra smaak aan geeft. Je raadt nooit wat ik gebruikte voor deze smeuïge cake!

Lees meer »

Meergranen sodabrood

Zelf deeg kneden & zien hoe mooi het rijst voordat het de oven in gaat geeft zoveel voldoening! Maar soms is 't ook wel makkelijk om snel te kunnen. Dit meergranen sodabroodje hoef je niet te kneden & kan meteen de oven in.

Lees meer »

Appel- & perenmoes

't Komt bijna nooit voor bij ons in huis: we hadden fruit over! We hadden zó veel dat we het niet op kregen. En omdat weggooien zonde is, besloot ik er appel- & perenmoes van te maken. Suikervrij!

Lees meer »

Stroopwafelcake met pecannoten

Elke keer als ik in de winkel zo'n pakket voor een stroopwafelcake zie staan, denk ik: die moet ik maken! Maar dan zónder pakje, natuurlijk. En dus maakte ik laatst deze stroopwafel tulbandcake.

Lees meer »

Granola

Waarom zou je zelf granola of cruesli maken, als er in de supermarkt zoveel soorten te koop zijn? Ik moet bekennen dat ik dat lange tijd heb gedacht. Tot nu. Want: dit is LEKKER! En ook nog eens veel gezonder én heel snel te maken!

Lees meer »

Zuurdesem hawai pizza

Een poosje terug maakte ik met brooddeeg van zuurdesem al een flammkuchen met appel en rode ui. Dit keer maakte ik er een 'gewone' pizza mee: een pizza hawai, met ham & ananas.

Lees meer »

9-granen brood

Ik heb geloof ik nog nooit zo'n luchtig & zacht brood gemaakt als dit 9-granen brood. Hij smaakt heerlijk - niet alleen qua structuur, maar ook qua smaak!

Lees meer »

Warm kaneelappeltje met rozijnen

Appeltaart light! Dit is perfect voor als je héél erg veel zin hebt in iets lekkers, zoals een warm appelgebakje, maar niet in alle calorieën daarvan. Een kaneelappeltje met rozijnen is lekker én gezond!

Lees meer »

Moestuintjes

Ik ben gek op verse kruiden: ik koop regelmatig een kruidenplantje. Daarnaast heb ik een keuken vol met gedroogde kruiden. Maar dít is een project van onze jongens: de moestuintjes! Staat jullie vensterbank er ook vol mee?

Lees meer »