Auberginelasagne met kalkoen & cottage cheese

Gepubliceerd op 16 april 2016 om 17:00

Deze auberginelasagne met kalkoen & cottage cheese kun je zo stevig of light maken als je zelf maar wilt. Hij is in beide gevallen lekker!

Als je een dagje wilt balansen, of als je gewoon even geen zin hebt in een stevige maaltijd, dan gebruik je gewoon wat minder lasagnebladen. Je kunt ze zelfs ook helemaal weg laten, dat is ook heerlijk! En heb je wel flinke trek, dan gebruik je natuurlijk wel lasagnebladen.

Hoe meer lasagnebladen je gebruikt, hoe meer saus je nodig hebt trouwens: want als je lasagnebladen niet goed met saus zijn bedekt, dan worden ze niet gaar. En dáár zit je natuurlijk niet op te wachten. Dat kun je overigens ook voorkomen door verse lasagnebladen te gebruiken, maar die zijn wel een stuk duurder.

Hoe dan ook: ik vind 't met én zonder lasagnebladen lekker. Want aubergine smaakt altijd goed. Helemaal in zo'n lekkere tomatensaus. Hmmmm :-) Weet je wel dat ik vroeger maar één soort lasagne at? Dan kocht ik zo'n pakje van Honig, trok een pot sperziebonen open en deed dat met wat gehakt, lasagnebladen & de saus in een ovenschaal. Daar snap ik nu dus echt níets meer van. Alleen al zo'n potje sperziebonen, brrr! Maar misschien moet ik 't weer eens klaarmaken, met zo'n pakje. Ben benieuwd hoe dat nu smaakt! 

Auberginelasagnemetkalkoencottagecheese11-1.jpg

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 aubergine, in lange dunne plakken
  • peper
  • zout
  • 700 gram sugo al pomodori con basilico (tomatensaus)
  • 1 courgette, in lange dunne plakken
  • 150 gram kalkoenfilet reepjes
  • 150-200 gram volkoren lasagnebladen
  • 250 gram cottage cheese
  • 30-50 gram geraspte Parmezaanse kaas

En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  2. Bestrooi de aubergineplakken aan beide zijden met wat peper en zout. Verhit een grillpan met een beetje olijfolie en grill de aubergineplakken tot ze zacht en aan beide zijden goudbruin zijn. Leg aan de kant. 
  3. Bedek de bodem van een ovenschaal met wat sugo al pomodori. Leg daaroverheen een laagje aubergine. Stapel door met laagjes saus, aubergine, lasagnebladen, courgette, kalkoenreepjes en cottage cheese. Eindig met een laag saus. Strooi daarover heen de laatste cottage cheese en de geraspte Parmezaanse kaas.
  4. Zet de schotel in de oven en bak 'm in 30 minuten gaar. Lekker met salade er bij. 

 

Meer foto's en het recept vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.