Meergranen sodabrood

Gepubliceerd op 15 april 2016 om 17:00

Zelf deeg kneden & zien hoe mooi het rijst voordat het de oven in gaat geeft zoveel voldoening! Maar soms is 't ook wel makkelijk om snel te kunnen. Dit meergranen sodabroodje hoef je niet te kneden & kan meteen de oven in.

En dat is natuurlijk heel handig als je niet veel tijd hebt. Ik bakte dit brood op een dag waarop ik onverwacht thuis moest werken en ik geen vers brood meer in huis had. Ik had ook geen tijd om dat te halen, dus ik besloot om zelf maar een broodje te bakken. Het deeg klaarmaken kostte hooguit vijf minuten tijd, en terwijl het brood in de oven stond kon ik mooi verder werken! 

Meer brood dat je niet hoeft te kneden:

Meergranensodabroodje252-2.jpg


Ingrediënten voor 1 klein broodje (1-2 personen)

  • 250 gram meergranenmeel met zaden
  • 1/2 theelepel zuiveringszout (baking soda)
  • 1/2 theelepel zout
  • 200 ml halfvolle melk
  • beetje tarwegriesmeel of bloem

 

En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een klein cake- of broodbakblik in.
  2. Roer het meel, zuiveringszout en zout in een kom door elkaar. Giet de melk er bij en meng het met een lepel of met je handen tot je een goed gemengd deeg hebt. Het blijft een nat deeg!
  3. Giet het deeg in het bakblik.Bestuif de bovenkant met een beetje tarwegriesmeel of bloem. 
  4. Schuif het brood in de oven en bak het in ongeveer 30 minuten goudbruin. Het brood is gaar als het hol klinkt zodra je op de onderkant klopt. 


Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.