Chocolade bananenbrood

Gepubliceerd op 22 april 2016 om 17:00

Is bananenbrood lekker, ja of nee? Wat vinden jullie? Ik ben er nog steeds niet over uit. En dus bakte ik er maar weer eens eentje: een suikervrij chocolade bananenbrood.

Ik heb trouwens wel eens een heel lekker bananenbrood gegeten. Die was gebakken door één van mijn collega's. En ze had er héél veel suiker door heen gedaan, verklapte ze mij. Misschien was dat de truc ;-) Maar meestal vind ik er niet zoveel aan. Wat is dat nou toch?

Omdat chocolade alles beter maakt - oké, niet álles. Gewoon zo een complete banaan niet, bijvoorbeeld. Ik kan mij nog een scoutingkamp herinneren toen ik een jaar of 8 was, waarbij we banaan met chocolade in aluminiumfolie boven een kampvuur gingen opwarmen. En dat vond ik zó smerig, dat ik net deed of ik ziek was. Dat was ik natuurlijk helemaal niet, maar dan mocht ik in elk geval naar de slaapzaal. En wie kwam ik daar tegen? Mijn zus - die was om dezelfde reden ook "ziek"! :-) Haha.

Maar wat zou ik zeggen? O ja, chocolade maakt bijna alles beter. Dus een bananen brood ook, toch? Het werd er in elk geval niet minder van. Oké, het was zelfs bést lekker. Maar ik ben nog niet helemaal overtuigd. Misschien had ik er toch gewoon een halve pot suiker bij moeten gooien.

En trouwens: is het nou een brood? Of een cake? Ook nog zo'n punt... :-) Ik stem voor cake: want er zitten eieren in. Zit daar enige logica in?

Chocoladebananenbrood15-1.jpg


Ingrediënten

  • 175 gram bloem
  • 25 gram cacao
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • snuf zout
  • 3 rijpe bananen
  • 30 gram dadels zonder pit
  • 25 ml halfvolle melk
  • 1 eetlepel maple syrup of honing
  • 3 middelgrote eieren
  • 2 eetlepels cacao nibs
  • handje amandelschaafsel

 

En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakblik van ca. 11 x 21 cm met bakpapier.
  2. Meng de bloem, cacao, bakpoeder en zout in een kom met een garde door elkaar.
  3. Pureer de bananen, dadels en melk.
  4. Doe het bananenmengsel, de eieren en maple syrup bij het bloemmengsel en mix dit met een mixer door elkaar. Spatel daarna de cacao nibs er door heen.
  5. Giet het beslag in het cakeblik en strooi er wat amandelschaafsel over heen. Schuif het cakeblik in de oven & bak het bananenbrood in 45-50 minuten gaar. Een satéprikker moet er schoon uit komen. Laat het brood afkoelen op een rooster.


Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.