Moestuintjes

Gepubliceerd op 6 april 2016 om 17:00

Ik ben gek op verse kruiden: ik koop regelmatig een kruidenplantje. Daarnaast heb ik een keuken vol met gedroogde kruiden. Maar dít is een project van onze jongens: de moestuintjes! Staat jullie vensterbank er ook vol mee?


De jongens hebben alle modder zelf in de bakjes gedaan en de zaadjes er in geplant. Alleen al het zien hoe zo'n samengeperst blokje modder met wat water er bij uitgroeit tot een grote moddertoren vonden ze al een belevenis op zich! :-) Dat ís ook leuk natuurlijk. En nu staan ze dagelijks bij het kleine kasje in de vensterbank te kijken in welk bakje er al een groen blaadje boven de modder uit piekt. 

Moestuintjes2.jpg

Als alle plantjes het goed doen, hebben we deze zomer geen gebrek aan radijsjes. En tot nu toe gaat het prima: alles wat we tot nu toe hebben geplant, is uitgelopen. Nou ja, op de zaadjes die we twee dagen geleden hebben gezaaid na dan, die kunnen natuurlijk niet zo snel. Vooral de komkommer en courgette zijn al behoorlijk groot gegroeid. 

De jongens zijn vooral enthousiast over de augurkenplantjes - ze zijn gek op augurken! Ik ben benieuwd of die plantjes het goed doen. En wat je er daarna zelf nog mee moet... want je hebt natuurlijk niet meteen zure augurken. Daar zal nog wel wat eigen werk voor nodig zijn.

Moestuintjes5.jpg

Waar ik ook nieuwsgierig naar ben is of je in Nederland een watermeloen kunt kweken. Wat denken jullie, zou dat gewoon in ons achtertuintje lukken?

Ik zal in elk geval wel wat extra tuinpotten moeten kopen voor alle plantjes. Want alle potten en borders die we al hebben zitten al helemaal vol met planten. Het wordt een volle achtertuin denk ik, dit jaar! :-)  


Moestuintjes9.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.