Courgette met couscous, dadels & vijgen

Gepubliceerd op 13 april 2016 om 17:00

Een poosje terug at ik in een restaurant gevulde courgette met dadels & vijgen. Dat was lekker! En daarom besloot ik thuis mijn eigen versie te maken.

Ik weet niet meer precies wat ik in dat restaurant voorgeschoteld kreeg - wat voor kruiden er bijvoorbeeld doorheen zaten, en wat er in het sausje zat dat er overheen was gedrizzled. Maar dat maakt ook niet uit, het belangrijkste had ik onthouden: dadels en vijgen. Heerlijk zoet bij de neutraal smakende courgette.

Ik besloot thuis een versie met gekruide couscous te maken, met kip er door en geitenkaas er over heen. Ik maakte 't af met geroosterde amandelschaafsel. Heerlijk! 

Het leuke was trouwens dat ik uit eten was met een vriendin die 't niet uitmaakte wat ze te eten kreeg, zolang 't maar niet iets was met courgette. Of met dadels en vijgen. Dat had ze de laatste tijd namelijk al heel vaak gegeten. Drie keer raden wat ze uiteindelijk koos van de menukaart? Precies. En ze had er geen spijt van, hoor!

Gevuldecourgettemetcouscouskipvijgenendadels12-1.jpg

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 courgettes
  • peper
  • zout
  • 100 gram couscous
  • 125 ml kokend water
  • 1 kipfilet, in blokjes en gekruid
  • handje amandelschaafsel
  • 1 theelepel ras al hânout
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 vijgen, in kleine stukjes
  • 4 dadels, in kleine stukjes
  • 75 gram cottage cheese of geitenkaas


En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de courgettes in de lengte doormidden. Hol elke helft met een lepel uit en bestrooi ze met wat peper en zout.
  3. Giet het kokende water bij de couscous en laat 10 minuten wellen.
  4. Verhit wat olie of boter in een koekenpan en bak de kipblokjes gaar. 
  5. Rooster het amandelschaafsel in ongeveer 3 minuten in een hete koekenpan zonder boter of olie goudbruin. Blijf er bij staan, ze branden zomaar aan! 
  6. Meng de kip, ras al hânout, koriander, kaneel, vijgen en dadels door de couscous. Verdeel het mengsel over de vier halve courgettes. Schep daar boven op de cottage cheese of geitenkaas.
  7. Zet de courgettes in de oven en bak ze in 30 minuten gaar.
  8. Strooi voor het serveren het amandelschaafsel er over heen. 


Meer foto's (en het recept) vind je hier.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Nadya
9 jaar geleden

Zag deze op instagram. Ziet er bijzonder smakelijk uit. Als ik hem probeer zal ik even een berichtje doen!!