Warm kaneelappeltje met rozijnen

Gepubliceerd op 8 april 2016 om 17:00

Appeltaart light! Dit is perfect voor als je héél erg veel zin hebt in iets lekkers, zoals een warm appelgebakje, maar niet in alle calorieën daarvan. Een kaneelappeltje met rozijnen is lekker én gezond!

De combinatie appel-kaneel maakt dat je net een vers appeltaartje eet. Zo lekker! Maar dan dus zonder suiker & vet. Hoe verantwoord is dat? Tenzij je er slagroom of vanille-ijs aan toevoegt (wel lekker, haha!), want dan ben je dat voordeel meteen weer kwijt! :-)

Appelmetkaneelenrozijnenuitdeoven4-1.jpg

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 1 appel, geschild en in blokjes
  • handje rozijnen
  • scheutje citroensap
  • flinke snuf kaneel

 

En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng de appelstukjes, rozijnen, citroensap en kaneel in een ovenbestendig schaaltje door elkaar.
  3. Bak het appeltje in 15-20 minuten gaar. Eet warm op. 

Het recept en meer foto's vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.