Hongaarse goulash
Op vakantie in Slowakije en Hongarije... en tóch daar geen goulash gegeten! Dat was toch wel een beetje jammer. En dus maakte ik toen we weer thuis waren zelf maar een grote pan kruidige Hongaarse goulash.
22 sep 2016 17:00
Op vakantie in Slowakije en Hongarije... en tóch daar geen goulash gegeten! Dat was toch wel een beetje jammer. En dus maakte ik toen we weer thuis waren zelf maar een grote pan kruidige Hongaarse goulash.
21 sep 2016 17:00
Hebben jullie dat ook wel eens, dat je een ingrediënt koopt en vervolgens niet meer weet wat je er eigenlijk mee zou maken? Zo had ik nog een pak amandelmelk (géén idee meer) & daarmee bakte ik dit super luchtige & zachte witbrood met maanzaad. Niet volgens planning dus, maar wel erg lekker!
20 sep 2016 17:00
Gebruiken jullie een boemboe alleen voor door de rijst of bami? Dat hoeft niet, want door de pasta smaakt het ook prima! Ik maakte Ajam Paniki met orechiette, champignons & kip. En dat was lekker!
19 sep 2016 17:00
Dit is zo'n heerlijk brood! Lekker zacht en luchtig & gezoet door rozijnen en vijgen. Kun jij dit weerstaan?
18 sep 2016 17:00
Geroosterde pompoen met zoete aardappel, verse groente, geitenkaas & pijnboompitjes: zóóóó lekker en tegelijk zo ontzettend simpel om te maken!
17 sep 2016 16:30
Vandaag ben ik 35 geworden! En voor het eerst in jaaaaaren heb ik geen taart gebakken (ja, écht!). Ik sta namelijk de hele dag langs het voetbalveld met de jongens :-D Maar gelukkig zijn er roze cakejes met confetti & CHOCOLADE. Wat is jullie favoriete Tony's?
16 sep 2016 17:00
FRYSKE SÛKERBÔLE! Is er iets lekkerders dan dit? Ik ben echt gek op suikerbrood. Deze bakte ik voor mijn collega's & hij ging helemaal op. Tot de laatste kruimel!
15 sep 2016 17:00
Na alle snelle & makkelijke vakantie maaltijden is 't nu weer tijd voor ander eten op tafel. Zoals deze Mexicaanse taco's met scholvis & tzatziki, bijvoorbeeld. Lekker!
14 sep 2016 17:00
Samen met drie collega's trakteerden we ons hele communicatieteam & ik bakte het brood: suikerbrood, rozijnen-vijgenbrood, havermout-honing desembrood, meergranen desembrood met lijnzaad, dadel-vijgenbrood, spelt-maïsbrood, wit amandelmelkbrood & cornbread.
13 sep 2016 17:00
Hebben jullie dit wel eens gedaan: met een driepoot met bakplaat pannenkoeken bakken boven een kampvuur? Best leuk om te doen, maar lang niet zo simpel als het misschien lijkt!
12 sep 2016 17:00
Uit eten in Slowakije is leuk! Het kost namelijk bijna niks & je kunt er heerlijk eten. Wij zijn tijdens onze vakantie dan ook veel vaker uit eten geweest dan we anders in de zomer deden. Met zijn vijven kost dat meestal nogal wat... maar dit keer was 't prima te doen! En dat vonden wij natuurlijk érg vervelend :-)
11 sep 2016 17:00
Ik ben zo heerlijk aan het bakken geweest dit weekend! Ik maakte gisteren baguettes, ciabatta en een mega focaccia met rozemarijn, oregano & zeezout. Dat deed ik tijdens een workshop bij Mannin van baksels.net - en ik heb er weer heel veel opgestoken!
10 sep 2016 17:00
Vind je 'm niet leuk, dit uitwasbare brood zakje? Ik kreeg 'm zomaar van een collega en het is echt super handig voor je lunch. Als je je eten op hebt zit je niet meer met zo'n enorme broodtrommel in je tas & het is veel beter voor het milieu dan plastic boterhamzakjes.
9 sep 2016 17:00
Hebben jullie er ook zo-eentje aan tafel zitten? De MOEILIJKE ETER! :-) Van tijd tot tijd trekken wij weer een nieuwe truc uit de kast om 'm toch te laten eten. Ik heb tien tips voor je op een rijtje gezet!
8 sep 2016 17:00
Dit stond met stip bovenaan mijn to-do-lijst voor op vakantie: brood bakken in de skottelbraai. Met onze nieuwe pizzasteen, de skottelbraai & een Slowaaks pak broodmix ging ik dus aan de slag...
7 sep 2016 17:00
Op de camping in Slowakije was een enorme moestuin waar we zo uit mochten plukken. Tomaten, courgettes, uien, wortels, paprika... Ondertussen groeiden onze plantjes thuis ook vrolijk verder. Wat vind je bijvoorbeeld van onze gemberplant?
6 sep 2016 17:00
Pizza bakken in een skottelbraai: lukt dat? Wij testten het uit & je ziet het: er komen perfecte pizza's uit!
5 sep 2016 17:00
Wij konden niet kiezen. En dus namen we ze maar gewoon allemaal: kardinális, isler, csokitorta krém, kürtőskalács, spička & krémes... Hebben jullie deze gebakjes al eens gehad & welke vonden jullie het lekkerst? Hier lees je wat onze favorieten zijn!
Wil je regelmatig nieuwe recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!