Home » Nieuws

Nieuws

Verjaardag zonder taart (mét Tony's)

Vandaag ben ik 35 geworden! En voor het eerst in jaaaaaren heb ik geen taart gebakken (ja, écht!). Ik sta namelijk de hele dag langs het voetbalveld met de jongens :-D Maar gelukkig zijn er roze cakejes met confetti & CHOCOLADE. Wat is jullie favoriete Tony's?

Lees meer »

LUNCH @ het werk!

Samen met drie collega's trakteerden we ons hele communicatieteam & ik bakte het brood: suikerbrood, rozijnen-vijgenbrood, havermout-honing desembrood, meergranen desembrood met lijnzaad, dadel-vijgenbrood, spelt-maïsbrood, wit amandelmelkbrood & cornbread.

Lees meer »

Uit eten in Slowakije

Uit eten in Slowakije is leuk! Het kost namelijk bijna niks & je kunt er heerlijk eten. Wij zijn tijdens onze vakantie dan ook veel vaker uit eten geweest dan we anders in de zomer deden. Met zijn vijven kost dat meestal nogal wat... maar dit keer was 't prima te doen! En dat vonden wij natuurlijk érg vervelend :-)

Lees meer »

Baguettes, focaccia en ciabatta

Ik ben zo heerlijk aan het bakken geweest dit weekend! Ik maakte gisteren baguettes, ciabatta en een mega focaccia met rozemarijn, oregano & zeezout. Dat deed ik tijdens een workshop bij Mannin van baksels.net - en ik heb er weer heel veel opgestoken!

Lees meer »

LunchSkins: een wasbaar broodzakje

Vind je 'm niet leuk, dit uitwasbare brood zakje? Ik kreeg 'm zomaar van een collega en het is echt super handig voor je lunch. Als je je eten op hebt zit je niet meer met zo'n enorme broodtrommel in je tas & het is veel beter voor het milieu dan plastic boterhamzakjes.

Lees meer »

Tips voor moeilijke eters

Hebben jullie er ook zo-eentje aan tafel zitten? De MOEILIJKE ETER! :-) Van tijd tot tijd trekken wij weer een nieuwe truc uit de kast om 'm toch te laten eten. Ik heb tien tips voor je op een rijtje gezet!

Lees meer »

Brood bakken in de skottelbraai

Dit stond met stip bovenaan mijn to-do-lijst voor op vakantie: brood bakken in de skottelbraai. Met onze nieuwe pizzasteen, de skottelbraai & een Slowaaks pak broodmix ging ik dus aan de slag...

Lees meer »

Update: de moestuin in Slowakije & thuis

Op de camping in Slowakije was een enorme moestuin waar we zo uit mochten plukken. Tomaten, courgettes, uien, wortels, paprika... Ondertussen groeiden onze plantjes thuis ook vrolijk verder. Wat vind je bijvoorbeeld van onze gemberplant?

Lees meer »

Gebak in Slowakije & Hongarije

Wij konden niet kiezen. En dus namen we ze maar gewoon allemaal: kardinális, isler, csokitorta krém, kürtőskalács, spička & krémes... Hebben jullie deze gebakjes al eens gehad & welke vonden jullie het lekkerst? Hier lees je wat onze favorieten zijn!

Lees meer »

Stokbrood bakken boven het kampvuur

Dit is écht vakantie: stokbroodjes bakken boven het kampvuur. Je hebt er een beetje geduld voor nodig, het is super gezellig om te doen met kinderen en je bakt heerlijk warme & knapperige broodjes!

Lees meer »