Pizza bakken in de skottelbraai

Gepubliceerd op 6 september 2016 om 17:00

Pizza bakken in een skottelbraai: lukt dat? Wij testten het uit & je ziet het: er komen perfecte pizza's uit!

 

Dit jaar kochten wij een pizzasteen voor bij onze skottelbraai. Niet eens zozeer om pizza's mee te bakken trouwens, want ik wilde er eigenlijk brood op bakken. Maar dat betekende natuurlijk niet dat we er geen pizza's mee gingen maken. Onze middelste zoon is gék op salamipizza's, dus hij wilde het héél graag gaan proberen!

Skottelbraaipizzabakken3-1.jpg

We zaten op de camping, dus geen geen gedoe met zelf pizzadeeg maken & dat beleggen (hoe lekker dat ook is). We deden lekker makkelijk en kochten kant-en-klare diepvriespizza's. Die hebben ze in Slowakije gelukkig ook (zelfs heel veel Dr. Oetker pizza's - meer nog dan wij hier in de Jumbo hebben!). 

En dat ging dus prima! Wel supersnel. De eerste pizza had nog zo'n 10 minuten nodig, maar de pizza's daarna waren met een minuut of 6-7 echt wel klaar. 

Skottelbraaipizzabakken8-1.jpg

Ingrediënten

  • diepvriespizza's
  • skottelbraai met pizzasteen
  • bakpapier


En zo maak je 't

  1. Leg de pizzasteen in de skottelbraai.Houdt de metalen oplegplaat die bij de pizzasteen hoort apart. Zet de skottelbraai aan op de laagste stand en zet de deksel er op. Laat de skottelbraai een half uurtje voorverwarmen, zodat de steen goed warm is. De temperatuur in de skottelbraai is nu zo'n 200 graden. 
  2. Leg de pizza op een vel bakpapier op de metalen oplegplaat, en leg die op de pizzasteen in de skottelbraai.
  3. Zet de deksel op de skottelbraai en bak de pizza in 6-10 minuten gaar. Houd 'm goed in de gaten, het gaat snel!


Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.