Nieuws

Zuurkool-ham rolletjes

Dit is weer eens wat anders dan stamppot zuurkool: ik rolde de zuurkool in plakken ham & schoof die samen met aardappels & geraspte kaas in de oven. Lekker met wat fruit en rozijnen er door heen!

Lees meer »

Appelmoes met honing

Onze jongens zijn gek op appelmoes. Ik zelf trouwens ook :-) Onmisbaar bij bruine bonen & gekookte aardappels bij ons thuis! Deze moes maakte ik zelf met appeltjes & een beetje zoete honing.

Lees meer »

Appelkoeken

Wat maak je als je een enorme zak appels krijgt? Nadat ik al een pan vol appelmoes en een enorme appelplaattaart met room had gemaakt, besloot ik om ook deze lekkere appelkoeken te bakken!

Lees meer »

Vanille cake

Soms is simpel toch gewoon het lekkerst, hè? Ik kan de mooiste & meest exotische cakes bakken, met kleurtjes, noten, chocolade & fruit er door... maar volgens onze jongens is dit toch de allerbeste: een doodgewone vanillecake!

Lees meer »

Lichtbruine melkbolletjes

Bolletjes! Dat was lang geleden dat ik die bakte. Dit weekend had ik daar eindelijk weer eens tijd voor, dus maakte ik een flinke stapel lichtbruine melkbolletjes.

Lees meer »

Lunch- en fruitbakjes voor de kids

Een dagelijks ritueel hier thuis: de brood- en fruitbakjes van de jongens vullen. Meestal gaat er gewoon een appel of peer en een stapel boterhammen in, maar af & toe verras ik ze met iets anders. Hier vind je een paar ideeën op een rijtje!

Lees meer »

Koolraap frietjes

Gezonde frietjes! Deze patatjes kun je zonder schuldgevoel eten, want ze zijn gemaakt van... koolraap. En weet je wat? Ze zijn nog lekker ook! :-)

Lees meer »

Appel-rozijnencake

Joehoe! Ik heb iets gewonnen: een pak cakemix bij de Lidl :-) Daarmee bakte ik deze lekkere appel-rozijnencake met een snufje kaneel.

Lees meer »

Heeeeeeel veel appeltjes!

Deze appeltjes komen niet uit onze eigen tuin: ik kreeg ze van een oud-collega. Een enorme zak vol! Leuk, hè? Dus ik ga dit weekend maar eens lekker aan het bakken. In elk geval appelmoes & een grote appel-plaattaart... Hebben jullie nog meer lekkere ideeën?

Lees meer »

Pasta op de camping

Kijk wat ik tussen de vakantiefoto's vond: nog 'n makkelijk pastarecept, met allemaal verse ingrediënten! De saus maakte ik met een enorme vleestomaat, zelf geplukte kruiden & een scheut ketchup.

Lees meer »

Rijst met kip & perzik

Hier houd ik van: een lekker zoete saus met perzik & verse groente, en kip er door. Kroepoek en rijst er bij en je hebt een heerlijke maaltijd.

Lees meer »

Shortbread

"Zullen we koekjes bakken, mem?" zei onze oudste vanmiddag. Dat hoeft 'ie geen twee keer te vragen :-) Hij mocht de koekjes kiezen en hij besloot om shortbread te maken: een lekker kruimelige, zoete koek. Die had ik al eens eerder gemaakt & die beviel hem toen erg goed! :-)

Lees meer »

Biefstuk stoofschotel

Hoi! Vandaag weer een stoofschotel: dit keer eentje met biefstuk & lekker veel groenten. Het is weliswaar nog geen winter, maar dit smaakt nu ook wel, toch? Dit stoofpotje gaart voor het grootste deel in de oven - lekker makkelijk.

Lees meer »

Maïs-speltbrood

Met het laatste maïsmeel & volkoren speltmeel uit de kast bakte ik dit zachte maïs-speltbrood. Hij viel bij mijn collega's, voor wie ik 'm bakte, erg in de smaak!

Lees meer »

Wil je regelmatig nieuwe recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!