Appelmoes met honing

Gepubliceerd op 10 oktober 2016 om 17:00

Onze jongens zijn gek op appelmoes. Ik zelf trouwens ook :-) Onmisbaar bij bruine bonen & gekookte aardappels bij ons thuis! Deze moes maakte ik zelf met appeltjes & een beetje zoete honing.


En gelukkig werd 'ie 100% goedgekeurd door onze - zeer kritische - tweede zoon. Dan ben ik weer extra tevreden, als hij het lekker vindt!

De appels zijn nog lang niet op, trouwens. Ik kreeg een enorme zak vol van een oud collega en daarmee maakte ik ook al een enorme appel-plaattaart en appelkoeken. En dus 4 potten vol appelmoes. Maar ik zal nog iets moeten bedenken om te maken met al die appels! Geeft niks, vind ik wel leuk :-)  

Appelmoesmethoning19-2.jpg

Ingrediënten

  • 1,5 kilo appels
  • 150 ml water
  • 45 gram honing


En zo maak je 't

  1. Schil de appels en snijd ze in blokjes.
  2. Doe alle appels samen met het water in een grote pan. Breng op laag vuur aan de kook en laat een paar minuten koken. Roer alles af en toe even door.
  3. Haal de pan van het vuur zodra de appeltjes heet en zacht zijn. Pureer het met een staafmixer tot een gladde massa, of - als je liever compote hebt - laat de appeltjes in lekkere zachte brokken.
  4. Roer de honing door de hete appelmoes.
  5. Doe de appelmoes in schone weckpotten, draai de deksel er op en zet de potten op de kop op het aanrecht. Laat de appelmoes afkoelen. 
  6. Je kunt de appelmoes nu minstens een paar maanden ongekoeld bewaren!


Je kunt de appelmoes ook prima zónder honing maken, als je dat lekkerder vindt. Proef gewoon even (voorzichtig, heet!) hoe zoet de moes is en of je nog wat zoets wilt toevoegen. 

Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.