Koolraap frietjes

Gepubliceerd op 3 oktober 2016 om 17:00

Gezonde frietjes! Deze patatjes kun je zonder schuldgevoel eten, want ze zijn gemaakt van... koolraap. En weet je wat? Ze zijn nog lekker ook! :-)


Ik ben niet zo'n patat-eter. Best lekker hoor, maar meestal heb ik er na een paar frietjes wel genoeg van. Dat ik weet dat ze zo ontzettend vet & ongezond zijn helpt daar ook niet bij, moet ik zeggen!

Maar deze frietjes, die kan eten zonder dat ik me daar druk om hoef te maken. Sterker nog, hier kan best een klodder mayo bij (maakt ze nog veel lekkerder ook), haha!  

Koolraapfrietjes1-2.jpg

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 gram koolraap, in frietjesvorm gesneden (of zo kant-en-klaar gekocht)
  • beetje olijfolie
  • 3 theelepels kruidenmix: ik gebruikte Baharat kruiden van Jonnie Boer, maar je kunt ook bijvoorbeeld zout, paprika, knoflook, rozemarijn en peper er door mengen. Wat jij lekker vindt!  

 
En zo maak je 't

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Hussel in een grote kom de koolraap frietjes met wat olijfolie en de kruiden
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de frietjes daarop. Schuif in de oven & bak de frietjes in 20-25 minuten gaar. Tussentijds een paar keer omscheppen. 
  4. Lekker met mayo & salade er bij!  


Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.