Lunch- en fruitbakjes voor de kids

Gepubliceerd op 4 oktober 2016 om 17:00

Een dagelijks ritueel hier thuis: de brood- en fruitbakjes van de jongens vullen. Meestal gaat er gewoon een appel of peer en een stapel boterhammen in, maar af & toe verras ik ze met iets anders. Hier vind je een paar ideeën op een rijtje!


Ik vul de bakjes eigenlijk altijd 's ochtends vroeg aan de eettafel. De jongens mogen zelf kiezen wat ze op hun brood willen & welk fruit er mee naar school gaat. Dat is eigenlijk altijd hetzelfde: boterhammen met smeerkaas, boterhamworst, pindakaas, chocoladepasta, salami, kaas, komkommer of anijshagel. Een dubbele cracker met smeerkaas er bij en in het fruitbakje een appel, peer of banaan. Niet zoveel spannende dingen dus :-) 

Fruitbakjes22-1.jpg


Maar zo nu en dan verras ik de jongens met iets anders, zonder dat ze het weten. Dat vinden ze altijd leuk! Ik koos een aantal gezonde dingen uit die onze jongens in elk geval lusten. Je kunt er trouwens de meest creatieve lunches en fruithapjes van maken: broodjes waar je met groente, fruit & broodbeleg een dier of iets anders van maakt, hapjes in leuke vormpjes uitsteken en op een prikker doen... een heleboel werk & aangezien onze jongens altijd enthousiast zwaaien en gooien met hun tassen ook behoorlijk doelloos, want tegen de tijd dat ze op school zijn is hun bakje dan één dikke bende, haha! Daar begin ik niet aan. :-) 

Wat stoppen jullie in de brood- en fruitbakjes van jullie kinderen?

Alle ideeën vinden jullie hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.