Biefstuk stoofschotel

Gepubliceerd op 24 september 2016 om 17:00

Hoi! Vandaag weer een stoofschotel: dit keer eentje met biefstuk & lekker veel groenten. Het is weliswaar nog geen winter, maar dit smaakt nu ook wel, toch? Dit stoofpotje gaart voor het grootste deel in de oven - lekker makkelijk.


Wij vinden dit soort stoofschotels lekker met aardappels (al kun je er ook prima rijst bij eten). Ik maakte dit keer de 'fout' om de voorgekookte aardappeltjes mee te stoven. Lekker alles in één keer klaar, dacht ik, maar je raadt het al: die aardappeltjes werden dus zó zacht dat ze bijna verdwenen waren, haha! Wil je de aardappeltjes mee stoven, neem dan ongekookte vastkokende aardappels. 

Biefstukstoofschotel42-1.jpg

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 1 biefstuk, in stukjes
  • 1 kleine ui, in ringen
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • snuf gemalen komijn
  • snuf gedroogde tijm
  • 1/2 laurierblaadje
  • 85 ml water
  • 100 gram tomatenblokjes (uit blik)
  • 1 wortel, in stukjes
  • 1/2 eetlepel tomatenpuree
  • 1/3 courgette
  • 1/2 paprika
  • 30 ml rode wijn
  • handje verse peterselie


En zo maak je 't

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Verhit wat olie of boter in een wok en bak de biefstukblokjes bruin. Haal het daarna uit de pan.
  3. Fruit in dezelfde pan de ui. Voeg daarna de knoflook, komijn, tijm en het laurierblaadje toe en roer 1 minuut.
  4. Doe het vlees er weer bij, samen met 85 ml water en de tomatenblokjes. Laat het 10 minuten sudderen op laag vuur.
  5. Schep de wortel, tomatenpuree, courgette, paprika en rode wijn er door heen. Doe alles in een grote ovenschaal met een deksel er op. 
  6. Zet de stoofschotel 1 uur met deksel in de oven. Roer daarna even door elkaar en laat het zonder deksel nogmaals 20 minuten in de oven staan. 
  7. Haal het laurierblaadje er uit & roer er verse peterselie door heen. 
  8. Serveer met gekookte of gebakken aardappels.


Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.