Nieuws

Courgetterolletjes met pasta & ham

Een soort lasagne maar dan in een totaal andere vorm: courgetterolletjes! Die vind ik er gewoon zo leuk uitzien, dat dat alleen al reden is om ze te maken. Ik deed er pasta & ham in, en lekker veel cottage cheese er op!

Lees meer »

Beenham met honing-mosterdsaus

Als ik een beenham met zelf gemaakte honing-mosterdsaus op tafel zet, is 'ie altijd binnen no-time op. En dan heb ik er zelf niet eens een stukje van gegeten. Maar de mannen hier thuis weten er wel raad mee!

Lees meer »

Kleien met zout brooddeeg

Met brooddeeg kun je heel erg leuk kleien! In de vakantie maakte ik met de jongens zelf 'klei' van zout brooddeeg. Heel simpel om te maken & de jongens hebben zich er 2x enorm mee vermaakt: eerst kleien & een dag later de werkjes mooi beschilderen!

Lees meer »

Taartraster vlechten

Meestal als ik een appeltaart maak, besteed ik niet zoveel aandacht aan de bovenkant (lees: ik doe ook maar wat). Ik plak er gewoon wat stroken deeg op & klaar is kees... terwijl het helemaal niet zo moeilijk is om er een mooi raster op te vlechten! Het is wat lastig om uit te leggen, dus ik laat het je gewoon met foto's zien.

Lees meer »

Jouster pof

Hebben jullie wel eens een Jouster pof gehad? Dat is een krentenbol met een heerlijke vulling van amandelspijs, suiker & kaneel. Vroeger trakteerden ze bij een kraamvisite op deze Friese broodjes - oorspronkelijk komen ze uit het dorp Joure, in Fryslân!

Lees meer »

Pindasaus

Pindasaus! Zo lekker, super simpel om zelf te maken & het kan bijna overal bij. Niet alleen bij deze gehaktballen, maar ook bij de nasi, bami & een patatje, of maak er saté mee...

Lees meer »

Kaas-ui broodjes

"Wanneer maak je nou weer eens kaas-ui broodjes?" ... Die vraag krijg ik al minstens twee maanden hier thuis. Ik had er niet meteen tijd voor, maar nu heb ik een paar dagen vrij & dus tijd om te bakken! Inmiddels zijn alle broodjes al weer op, dus als je ze wilt proeven moet je zelf maar even de keuken in duiken... :-D

Lees meer »

Gnocchi met zongedroogde tomaat & kip

"Wat eten we nóu?" kreeg ik te horen toen ik dit op tafel zette. En vervolgens werd er nog een tweede portie opgeschept, want het bleek toch wel heel erg lekker te zijn, deze gnocchi met zongedroogde tomaat, paksoi & gekookte kip! :-)

Lees meer »

Chocoladebroodje geitenkaas & pruim

Het fijne van vakantie is dat je echt even tijd kunt maken voor een lunch. En dit is echt zo'n geweldig broodje! Het heeft zo ongeveer alles wat maar lekker is: dikke brokken chocolade (die zitten in het brood), geitenkaas, pruim, walnoten & maple syrup... yum!

Lees meer »

Zuid-Afrikaanse melktert (melktaart)

Een Zuid-Afrikaanse melktert, die stond al lang op mijn bak-verlanglijstje. Dit weekend had ik een mooie reden om 'm eindelijk eens te maken: de collega's van mijn man hadden wel weer eens zin in een taartje. En ik had alleen basisingrediënten in huis. Lekker toevallig, want daar kun je dus precies een melktert mee maken! :-)

Lees meer »

Dadel-vijgenbrood

Zo lekker, dit versgebakken brood met dadels & vijgen! En dan te bedenken dat ik dit vroeger écht niet lustte. Gelukkig maar dat mijn smaak inmiddels wel een beetje is veranderd... :-) Wat vonden jullie vroeger niet lekker, maar nu wel?

Lees meer »

Tarte tatin met appel

Wat vinden jullie: is een tarte tatin meer een gebakje, of juist een nagerecht? Ik vind 'm warm het allerlekkerst, met een bolletje vanille-ijs er bij. Deze tarte tatin maakte ik met appel, maar je kunt 'm ook met ander fruit maken!

Lees meer »

Snickerdoodle mokcake

Ik ben gek op alles met suiker & kaneel. Jullie ook? Suikerbrood, kaneelkoekjes, cake of een pannenkoek met kaneelsuiker... allemaal zó lekker! Deze snickerdoodle mokcake is dat dus dus ook. En het mooiste is nog wel dat je 'm in een paar minuten gemaakt hebt!

Lees meer »

Boffert met krenten

Een boffert met krentjes voor mijn heit! Hij vindt ze zo lekker, en ik vind het zo leuk om ze te maken. Win-win, toch? Een boffert is een ouderwets soort cake zonder boter & suiker, die je niet in de oven bakt, maar in een dichte tulbandvorm kookt in een pan met water. Duurt een beetje langer, maar dan heb je ook wat! Ik deed er trouwens toch een beetje suiker bij: bovenop deed ik een suiker-kaneellaagje. Maakt het nog een beetje lekkerder!

Lees meer »

Maïs desembrood met lijnzaad

Favorietje hier thuis, dit maïs desembrood met lijnzaad! Daar zit zóveel smaak aan. Ik heb 'm al meerdere keren gemaakt, en elke keer als ik een plakkerig & chaotisch deeg sta te kneden denk ik: 'als dit goed komt...' Maar het brood rolt uiteindelijk steeds weer perfect uit de oven. Zo fijn!

Lees meer »

Tomaat-rijstschotel op de skottelbraai

Wij zijn al weer hard aan het nadenken over... zonvakanties! Zo'n zin in... :-) En dus kan er nog wel een vakantiereceptje tegenaan. Afgelopen zomer testte ik of je een éénpans rijstschotel kunt maken zonder dat je de rijst eerst apart moet koken. En ja, dat kan dus. Deze tomaat-rijstschotel maakte ik op de skottelbraai!

Lees meer »

Sesam gember noodles met paksoi & kip

Spicy & een beetje zoet, deze noodles met kip, paksoi, gember & sesam. Lekker weer eens wat andere ingrediënten op tafel! En hoewel wij niet echt fan zijn van gember, geeft dat dit gerecht juist zo'n verrassende twist.

Lees meer »

Rijstschotel met tomaat & brie

Zo fijn, als je een lange dag hebt gewerkt & meteen daarna een halve marathon hebt gerend (voor mijn gevoel dan, haha!) om de jongens op tijd in hun voetbalkleding en op het voetbalveld te krijgen... dat je dan weet dat thuis deze rijstschotel met tomaat & brie op je staat te wachten! Ooooh hij is echt zo lekker. Ik had 'm gister al gemaakt (want toen had ik dus wél tijd om te koken) en ik heb me er de hele dag al op verheugd.

Lees meer »