Beenham met honing-mosterdsaus

Gepubliceerd op 1 november 2017 om 16:00

Als ik een beenham met zelf gemaakte honing-mosterdsaus op tafel zet, is 'ie altijd binnen no-time op. En dan heb ik er zelf niet eens een stukje van gegeten. Maar de mannen hier thuis weten er wel raad mee!

Zelfs de jongens vinden een stukje beenham heerlijk. Niet dat beenham nou zo'n exotisch en vreemd smakend stuk vlees is - maar het zijn kinderen, hè: wat de boer niet kent... Oké onze jongste van vier uitgezonderd, want die eet soms echt de gekste dingen. Mosterd bijvoorbeeld. Of cola. En de nieuwste ontdekking van de jongens: ijsbergsla. Dat is natuurlijk helemaal prima, lekker gezond :-)

Maar goed, beenham dus. Dat is heel simpel om klaar te maken: je bent er in een paar minuutjes klaar mee en daarna hoeft het alleen nog maar in de oven. Bij ons thuis is een honing-mosterdsaus er bij favoriet, maar je kunt er ook een ander sausje bij serveren. Wat vind jij er het lekkerst bij?

Beenhammethoningmosterdsaus30-1.jpg

Ingrediënten

  • 1 beenham (naturel) - de beenham die ik had was 300 gram, maar je kunt ook gerust een grotere of kleinere nemen.

Voor de saus:

  • 2 eetlepels fritessaus
  • 2 eetlepels mosterd (zonder pitjes)
  • 2 eetlepels honing
  • 1/2 eetlepel witte wijnazijn

 
En zo maak je 'm

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  2. Verhit wat bakboter in een koekenpan. Bak de beenham in een paar minuten aan alle kanten goudbruin.
  3. Leg de beenham in een platte ovenschaal. Zet in de oven en bak de beenham in 40 minuten gaar.
  4. Maak ondertussen de saus: meng de fritessaus met de mosterd. Roer daarna de honing er door heen en tot slot de witte wijnazijn. Meng tot je een gladde saus hebt. Je kunt de saus koud eten, maar ook even opwarmen in een pannetje op laag vuur. 
  5. Snijd de warme beenham in plakken en serveer met een beetje warme of koude saus. Lekker bij de warme maaltijd of op een broodje! Of snijd 't in blokjes en serveer 't als snack. Wil je een koude & gare beenham later weer opwarmen? Zet hem dan 20-30 minuten in een oven op 170 graden.


Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.