Rijstschotel met tomaat & brie

Gepubliceerd op 16 oktober 2017 om 16:00

Zo fijn, als je een lange dag hebt gewerkt & meteen daarna een halve marathon hebt gerend (voor mijn gevoel dan, haha!) om de jongens op tijd in hun voetbalkleding en op het voetbalveld te krijgen... dat je dan weet dat thuis deze rijstschotel met tomaat & brie op je staat te wachten! Ooooh hij is echt zo lekker. Ik had 'm gister al gemaakt (want toen had ik dus wél tijd om te koken) en ik heb me er de hele dag al op verheugd.

Jaren geleden at ik al eens een variant van dit gerecht bij mijn schoonzus en zwager. En wat was dat lekker! Inmiddels hebben we het thuis al heel vaak gegeten. In het begin serveerde ik de rijst en de kip er apart bij. Totdat ik ontdekte dat je er ook gewoon één complete ovenschotel van kunt maken. Vet handig, want laat ik nou net gek op ovenschotels zijn :-) Die kun je lekker al een dag van te voren klaar maken, dan heb je er geen werk meer van als je na een lange werkdag thuis komt! Je schuift het zó in de oven! 

Dat half uurtje wachten duurt dan overigens best wel lang, want het ruikt héél erg lekker... Wij staan dan regelmatig voor de oven te gluren hoe lang het nog duurt, haha! Doen jullie dat ook? Wander dacht trouwens dat we pizza gingen eten. Dus dat zegt genoeg over de geur, toch?

Rijstschotelmettomaatenbrie282b.jpg

Ingrediënten voor 2 personen

  • 130-140 gram ongekookte rijst - notenrijst is het lekkerst, maar gewone rijst kan ook
  • 400 gram tomatensaus, bijv. tomato frito of sugo met kruiden of basilicum
  • 3 grote tomaten, in plakjes
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 100 gram brie of camembert, in plakjes
  • 200 gram gekruide kipfilet, in stukjes
  • basilicum
  • zout
  • peper


En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking. Doe de gekookte rijst op de bodem van de ovenschaal.
  3. Verhit wat olie of boter in een koekenpan.
  4. Bak de kipfilet gaar. Meng de kip door de rijst in de ovenschaal. Leg hier bovenop de plakken tomaat.
  5. Verhit wat olie of boter in een wok. Fruit de uien in 3-4 minuten. Voeg daarna de tomatensaus toe aan de uien. Laat even sudderen totdat de saus warm is.
  6. Verdeel de uien-tomatensaus over de rijst, tomaten en kip in de ovenschaal.
  7. Leg de plakken brie of camembert bovenop de rijstschotel. Strooi er wat zout, peper en basilicum over heen.
  8. Bak de schotel in 30 minuten gaar in de oven.

 
Meer foto's (en het recept) vind je hier.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.