Sesam gember noodles met paksoi & kip

Gepubliceerd op 17 oktober 2017 om 16:00

Spicy & een beetje zoet, deze noodles met kip, paksoi, gember & sesam. Lekker weer eens wat andere ingrediënten op tafel! En hoewel wij niet echt fan zijn van gember, geeft dat dit gerecht juist zo'n verrassende twist.


Eten jullie wel eens paksoi? Het is een koolsoort die oorspronkelijk uit Azië komt, maar nu ook in o.a. Nederland wordt geteeld. Hij is het hele jaar door verkrijgbaar & je kunt 'm op allerlei manieren eten: rauw in salades, even roerbakken of door de stamppot. Allemaal lekker! :-)  

Deze roerbakschotel is heel snel klaar, want de noodles hoef je maar kort te koken & met het roerbakken ben je ook niet zoveel tijd kwijt. Ideaal gerechtje voor na een drukke werkdag door de week dus. 

Noodlesmetkipgemberpaksoi872-2.jpg

Ingrediënten voor 2 personen

  • 250 gram noodles
  • 2 kipfilets, in stukjes
  • 1 paksoi, in stukjes gesneden
  • 1 lenteui, in stukjes
  • handje sesamzaad

Voor de saus:

  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd of geperst
  • 2 eetlepels verse gember, geschild & gesnipperd (in zo klein mogelijke stukjes)
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 eetlepel verse rode pepers, gesnipperd

 

En zo maak je 't

  1. Meng alle ingrediënten voor de saus door elkaar. 
  2. Kook de noodles zoals aangegeven op de verpakking. Giet ze daarna af. 
  3. Verhit wat olie of boter in een wok. Bak de kipblokjes in een paar minuten gaar. 
  4. Doe de saus bij de kip en wok 3-4 minuten mee. Doe daarna de paksoi er bij en bak kort mee, totdat de paksoi is geslonken. 
  5. Roer de noodles door de kip, saus & groente en bak nog een paar minuten mee, totdat alles goed heet is. 
  6. Schep de noodles op een bord of in een kom. Strooi er de gesnipperde lenteui en een handje sesamzaad over heen. 

 
Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.