Taartraster vlechten

Gepubliceerd op 30 oktober 2017 om 16:00

Meestal als ik een appeltaart maak, besteed ik niet zoveel aandacht aan de bovenkant (lees: ik doe ook maar wat). Ik plak er gewoon wat stroken deeg op & klaar is kees... terwijl het helemaal niet zo moeilijk is om er een mooi raster op te vlechten! Het is wat lastig om uit te leggen, dus ik laat het je gewoon met foto's zien.


Het vouwen is niet eens het lastigste bij het maken van zo'n raster: de grootste kunst is om er voor te zorgen dat de deegrepen niet scheuren. Bij de appeltaart die je hieronder op de foto's ziet ging dat ook nét even mis. Maar na het bakken van de taart zie je dat meestal helemaal niet meer terug. Gewoon doorvlechten dus! :-)

De stap-voor-stap foto's met uitleg kun je hier vinden. 

Taartrastervlechten3-luik-1.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.