Home » Nieuws

Nieuws

Maïskoekjes

Maïsbrood is lekker. En deze knapperige en brosse maïskoekjes zijn óók lekker! Je hebt ze zomaar gemaakt: gewoon alle ingrediënten door elkaar kneden, balletjes van het deeg draaien & bakken maar. Makkelijker kan bijna niet, toch? :-)

Lees meer »

Maïscake met 3 laagjes

Zie je de verschillende laagjes in deze cake? Een stevige kruimelbodem, in het midden een custardlaag & een licht knapperige laag op de bovenkant. En weet je wat nou zo leuk is? Ik maakte al die laagjes met één zelfde beslag!

Lees meer »

Lebkuchen

Als je wel eens met kerst in Duitsland bent geweest, dan heb je vast ook wel eens Lebkuchen gegeten. Deze lekkere gekruide koekjes kun je heel makkelijk zelf maken. Het moeilijkst is nog om ze na het bakken een paar dagen te laten liggen: hoe langer de kruiden de tijd krijgen om in de koekjes te trekken, hoe lekkerder ze zijn!

Lees meer »

Zuurkoolcrumble

Zuurkoolschotel met een appelkruimellaagje er op... net alsof je appeltaart als avondeten eet! Dit is echt zó lekker. Als je zuurkool nog steeds niet lekker vind terwijl het zo is klaar gemaakt, dan weet ik het ook niet meer... :-)

Lees meer »

Brood zonder kneden (no knead bread)

Houd je wél van zelfgebakken brood, maar níet van al dat 'gedoe' met kneden, rijzen & vormen? Dan moet je echt dit heerlijk zachte brood met een knapperige korst eens maken - zóóóóóó super makkelijk! Je hoeft het namelijk niet te kneden: gewoon alles door elkaar roeren & dan hoef je bijna alleen nog maar te wachten tot het klaar is om te worden gebakken.

Lees meer »

Fryske sûkerlatten

Sinds gisteravond is Leeuwarden/Fryslân officieel Culturele Hoofdstad van Europa (hebben jullie het gezien op tv?). En dat vraagt om een traditioneel Fries recept, of niet? Vandaag dus Fryske sûkerlatten! Een lekkere zoete reepkoek met een roze glazuurlaag. Ze zijn er trouwens ook zónder glazuur en die zijn ook heerlijk, maar met een roze laag er op is natuurlijk wel het aller-allerlekkerst! Toch? :-)

Lees meer »

Koeienvlekken kwarktaart

Een kwarktaart met koeienvlekken! Aan de bovenkant van de taart zie je er niks van, maar als je 'm in punten snijdt zie je allemaal mooie bruine koeienvlekken in de taart. Leuk hè? Ik maakte 'm met straciatellakwark.

Lees meer »

Taart!

Taart! Want onze Hessel is vandaag jarig. Al zes geworden! Hij is de jongste van de drie en dus onze Benjamin, maar met zes jaar ben je niet meer helemaal een ukkepuk hè? Op zijn verzoek maakte ik een M&M koek taart (zoals elk jaar) en een koeienvlekken kwarktaart.

Lees meer »

Ninjago lolly's

Ziezo. De traktatie voor onze jarige morgen is klaar! (3x raden waar Hessel graag mee speelt...). Vorig jaar zei ik al: de volgende keer trakteren jullie maar gewoon op lolly's, lekker makkelijk. Nou ja, lolly's zijn het dus wel geworden, maar dan nog met een béétje iets extra's. Hessel is er in elk geval blij mee! :-)

Lees meer »

Suikerbrood

Het is maar goed dat wij zulke grote ovens hebben... dan kunnen er tenminste meerdere suikerbroden tegelijk in! Nu stonden er twee suikerbroden in, voor twee inmiddels oud-collega's. Al had ik er eigenlijk 3 moeten maken. Er werd hier thuis namelijk luidkeels gemopperd, dat er niet ook eentje voor ons bij zat... oeps! Volgende keer maar wél nog eentje extra er bij maken. Past toch wel in de oven... :-)

Lees meer »

Gangmakers

"Neem je iets lekkers mee, iets zelfgebakken?" vroeg mijn broer gister. Tuurlijk! Dus ik bakte deze lekkere dikke gangmakers, met jam er in & chocolade er op. Eéntje ervan moesten we natuurlijk thuis even voorproeven... en die is unaniem goedgekeurd!

Lees meer »

Muesli kletskoppen

Ik zou eigenlijk helemaal geen kletskoppen met muesli maken. Dit zouden namelijk dikke, zachtere mueslikoeken worden, haha! Maar het werden dus een soort kletskoppen. En dat was ook niet erg, want ze zijn heerlijk.

Lees meer »

Rollade

Wat doe je als vegetariër op een vrije dag? ... een rollade bakken, natuurlijk! :-D Normaal gesproken ben ik woensdag niet vrij, maar omdat ik komende vrijdag naar een landelijke bijeenkomst ga, heb ik mijn werkdagen maar omgeruild. Kon ik mooi die rollade maken. Van mijn schoonvader leerde ik hoe je die bakt zonder dat 'ie droog wordt.

Lees meer »

Chocolatechip koekjes (met een potje)

Zo moeder, zo zoon! ~ Onze Hessel van 5 bakte deze chocolatechip koekjes met nootjes helemaal zelf, met bakmix uit een potje (ook wel eens makkelijk). Die pot had ik afgelopen december van Sinterklaas gekregen.

Lees meer »

Roze koeken

Roze koeken! ~ Eigenlijk zijn het helemaal geen koeken, maar platte cakejes met een roze glazuurlaag er bovenop. Ze zijn helemaal niet zo moeilijk om te maken; de grootste kunst is nog om er voor te zorgen dat de cakejes plat blijven.

Lees meer »

Pretzels

Tijdens onze vakantie in Hongarije ontdekten de jongens zachte pretzels: en die vonden ze zó lekker! In Nederland kun je deze broodjes niet overal kopen, dus ik maakte ze zelf. Wist je dat je pretzels kort moet koken, voordat je ze in de oven bakt? Daardoor krijgen ze die mooie bruine kleur & knapperige korst.

Lees meer »

Gevulde koeken

Ik dacht altijd dat het maken van gevulde koeken heel lastig was (geen idee waarom ik dat idee had), maar dat valt echt reuze mee! Een heerlijk klusje voor op een zondagmiddag. En ze zijn erg lekker; zondagavond was er nog maar eentje over... :-)

Lees meer »