Muesli kletskoppen

Gepubliceerd op 18 januari 2018 om 16:00

Ik zou eigenlijk helemaal geen kletskoppen met muesli maken. Dit zouden namelijk dikke, zachtere mueslikoeken worden, haha! Maar het werden dus een soort kletskoppen. En dat was ook niet erg, want ze zijn heerlijk.


Het deeg had ik niet gekoeld voor ik de koekjes ging bakken. Daardoor liepen ze veel meer uit dan mijn bedoeling was: het werd één grote koek op de bakplaat! :-) Om er toch weer ronde koekjes van te maken stak ik met een ronde uitsteekvorm meteen zodra de bakplaat uit de oven kwam ronde koekjes uit de nog warme grote koek. Dat hoeft natuurlijk niet: je kunt ook eerst alles laten afkoelen & daarna de koek in brokken breken. Of gewoon minder koekjes tegelijk bakken, dan komen ze ook niet tegen elkaar aan!

Mueslikletskoppen252-1.jpg

Ingrediënten voor ongeveer 20 koekjes

  • 65 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 75 gram fijne kristalsuiker
  • 4 gram vanillesuiker (1/2 zakje)
  • 1 eetlepel keukenstroop
  • 1/2 ei, geklutst
  • 100 gram tutti frutti, in kleine stukjes gesneden
  • 90 gram muesli
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel kaneel

 

En zo maak je ze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Mix de boter en suiker door elkaar. Mix daarna het ei en de stroop er door.
  3. Meng de tutti frutti, muesli, baking soda, bakpoeder en kaneel door elkaar. Voeg dit toe aan het botermengsel en kneed het tot een goed gemengd deeg. 
  4. Maak 20 balletjes van het deeg en leg deze op de bakplaat. Leg ze flink ver van elkaar; de koekjes lopen tijdens het bakken nogal uit (je kunt ze het beste in 2x bakken, dan heb je ruimte genoeg). 
  5. Bak de koekjes in 15 minuten goudbruin. Haal dan de bakplaat uit de oven & laat de koekjes afkoelen op de bakplaat.

    Zijn de koekjes tijdens het bakken helemaal in elkaar overgelopen? Dan kun je ze als ze zijn afgekoeld in brokken breken. Of steek er, als de koekjes nog warm zijn, met een ronde uitsteekvorm ronde koeken uit. Dat doe je op de bakplaat, en daarna laat je de koekjes samen met de 'reststukjes' op de bakplaat afkoelen en uitharden.
      

 Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.