Nieuws

Courgette lasagne

Courgette lasagne met kaas en gehakt: lekker light & bomvol groente! Ik maak het vaak als we een aantal dagen vol met lekker eten hebben gehad: na de kerst of een verjaardag bijvoorbeeld. Na dat soort dagen (waar ik overigens erg van kan genieten hoor, ik houd wel van lekker eten!) heb ik altijd behoefte aan balans. En dan is zo'n gezonde maaltijd heel fijn. Een ovenschaal vol om lekker leeg te smikkelen en toch een lichte maaltijd! Ingrediënten voor 2 personen

Lees meer »

Witbrood

Een gewoon versgebakken witbrood is één van de favorieten van de jongens. "Hij ruikt naar croissantjes!" vindt onze Wander. :-) En wat is er nu lekkerder dan nog een beetje warm wit brood met verse aardbeien...?Een simpel witbrood klinkt misschien wat saai om te bakken. Witbrood kun je overal kopen, dus waarom zou je het dan zelf maken? Maar zelfgebakken witbrood is echt véél lekkerder dan het brood uit de supermarkt. En bovendien weet je precies wat er in zit: geen gekke E-nummers en rare toevoegingen. Puur brood!Ingrediënten voor 1 groot brood

Lees meer »

Perzik-vanille tulband cake

Ik was aan de beurt om iets lekkers bij de koffie mee te nemen bij een cursus die ik volg. En dus bakte ik deze perzik-vanille tulband cake. Daar kun je lekker veel stukjes uit snijden, dus dan heb je altijd genoeg voor iedereen! Ik ben gek op mijn tulbandvorm. Het ziet er altijd zo mooi uit, zo'n supergrote ronde cake! Maar juist omdat een tulbandcake zo groot is bak ik 'm niet zo vaak... want wie moet al die cake opeten? Zelfs met zijn vijven thuis én een grote vriezer is dat nog wel een puntje. Dus als ik de kans krijg om voor een grote groep cake te bakken, dan bak ik een tulband cake! Ik maakte trouwens ook nog een kruimelcake. En een kersen-appeltaart. Ik kan gewoon nooit kiezen ;-) Er bleven dus toch nog een paar plakken cake over. Tot groot plezier van de jongens thuis, want die wilden best een stukje cake mee naar school!Ingrediënten voor 1 grote cake

Lees meer »

Zweedse gehaktballen

Een pan vol Zweedse gehaktballen! Lekker om gewoon zó te eten, of bij een flink bord hete pasta. Er is saus genoeg! Ik maakte de gehaktballen heel simpel in de oven klaar (20 kleine gehaktballen bak je ongeveer 15 minuten bij 200 graden). Kon ik ondertussen mooi beginnen met het maken van de saus! Ingrediënten voor 3-4 personen

Lees meer »

Kersen-appeltaart

"Kun jij ook wat maken met deze twee potten kersen?" vroeg mijn schoonzus, die per ongeluk de verkeerde soort kersen in pot had gekocht. Ik bakte er deze lekkere appel-kersentaart mee! Omdat de vulling van kersen en appeltjes zelf al zo zoet is, gebruikte ik een wat minder zoet taartdeeg. Je kunt trouwens ook alleen kersen (zonder appel dus) als vulling gebruiken; dan heb je nog 350 gram extra kersen nodig. Maar mijn schoonzus had niet zóveel kersen gekocht, dus om toch genoeg vulling te krijgen deed ik er twee appeltjes door. Lekker!  

Lees meer »

Salami quesedilla's

Quesedilla's zijn super simpel om te maken en zó lekker! Ik maakte voor onze jongens deze met salami en kaas. Weer eens wat anders dan een tosti of een pizza :-) Het lastigste is nog om ze zonder dat de vulling er uit valt om te draaien. Dat deed ik met twee grote spatels. Je hoeft de quesedilla's gelukkig maar één keer om te draaien, dat scheelt weer!Ingrediënten voor 1 persoon

Lees meer »

Taartdeeg (basisrecept)

Dit is een handig basisrecept voor gebakken taarten met een zoete vulling. Dit deeg is namelijk zelf niet zo zoet! Met de vulling van de taart kun je eindeloos variëren.  

Lees meer »

Russische kwarktaart

Geen idee waarom dit gebak een Russische kwarktaart is, maar zo heet 'ie nou eenmaal! Maakt ook niet uit, want hij is in elk geval wel erg lekker, deze chocoladetaart met vanille-citroen kwarkvulling. Ik had alleen wat meer vulling in de taart moeten doen. Of de deegranden wat minder hoog moeten maken! Tijdens het bakken kwam de kwarkvulling heel mooi omhoog, maar dat zakte daarna toch weer wat in. Voor de smaak maakte het geen verschil, maar het lijkt toch wat minder mooi, hè? :-DIngrediënten voor 1 taart van 8-10 stukjes

Lees meer »

Brownie chocolate chip koeken

Voor als je niet kunt kiezen tussen een brownie of chocolate chip koekje. In deze koeken zitten ze gewoon ALLEBEI! :-) Het was al weer een paar jaar geleden dat ik deze koeken voor het laatst bakte. Toen vonden we ze ook al zo lekker en zou ik ze dus zeker snel weer een keer maken. Maar ja, er staat altijd zóveel op mijn nog-te-bakken-lijstje, dat ik deze koeken gewoon een beetje vergeten was! Zo zonde, want ze zijn verslavend lekker...

Lees meer »

Overnight oats met blauwe bessen

GOEDEMORGEN! ~ Vanochtend begon ik mijn dag met een havermoutontbijt met blauwe bessen. Lekker! Ik bedenk heel vaak 's ochtends pas dat een overnight oats ontbijtje wel lekker zou zijn. En dan ben ik natuurlijk weer veel te laat! Gisteravond dacht ik er gelukkig wel op tijd aan & maakte ik mijn ontbijt alvast klaar. Fijne dag!Ingrediënten voor 1 persoon

Lees meer »

Salami pizza in een mok

Pizza in een mok! Soms kom ik van die gekke recepten tegen waarvan ik denk: 'dát moet ik ook eens testen!'. Zoals dit recept voor een pizza bakken in een mok, in de magnetron. Ik kon me namelijk niet echt voorstellen dat dat zou lukken... een pizza in een paar minuutjes uit de magnetron! Dus. Ik heb 't maar gewoon geprobeerd. Resultaat: best lekker. Pizza? Ja, het lijkt er behoorlijk op. Al vond ik de bodem een beetje te cake-achtig. Maar dat kwam misschien ook wel doordat ik een wat te klein schaaltje had gebruikt, waardoor de bodem gewoon wat te dik was. Eigenlijk moet ik het nog maar een keer testen: dan met een wat breder schaaltje! :-DIngrediënten voor 1 mini pizza

Lees meer »

Zalm met honing & pecannoten

"Beter dan een pikanto pinda!" Wie mijn man kent weet dat zo'n uitspraak nogal wat zegt. Een aanrader dus, deze zalm met honing en pecannoten!Ingrediënten voor 4 personen

Lees meer »

Aardappel-preitaart

Gekookte aardappels met prei hoeven ze hier thuis niet. Maar als ik er deze taart met spekjes en geitenkaas mee maak, dan lusten ze 't wel hoor!  Ik hoef er zelf (als vegetariër) natuurlijk geen spekjes doorheen, maar ook met alleen geitenkaas er op smaakt dit taartje heerlijk. En als je niet van geitenkaas houdt, dan kun je die  altijd vervangen door feta. Ingrediënten voor 2-3 personen

Lees meer »

Kaneelsuiker plukbrood

Dit kaneelsuikerbrood hoef je niet te snijden: je kunt er zo een stukje aftrekken! Ik deed er dus maar een strikje om, want anders bleven de plakken niet tegen elkaar staan... :-) Als het brood nog een beetje warm is, is 'ie het aller-allerlekkerst. En beleg is niet nodig!  Tussen alle stukken brood in zit een laag met boter, bruine suiker en kaneel. Dat geeft het brood niet alleen een lekker zoete smaak maar ook een mooi bruin kleurtje. Ingrediënten voor 1 brood van 15-18 stukken

Lees meer »

Zoete puntpaprika's met pompoen & blauwe kaas

Deze puntpaprika's zijn gevuld met zoete rijst met pompoen, kaneel, rozijnen & noten.  Ik deed er een pittige blauwe kaas boven op - zo'n heerlijke combinatie!  Misschien denk je: "Brrr, blauwe kaas!" Maar je zou het toch echt eens moeten proberen in een gerecht als deze gevulde paprika's (zeker als je al heel lang geen blauwe kaas meer hebt geproefd). Ik vond het zelf ook heel lang niet lekker, tot ik het ging gebruiken in warme maaltijden. En toen bleek dat zo lekker te zijn! Inmiddels lust ik blauwe kaas ook gewoon 'los', trouwens. Ik heb het leren eten, denk ik... :-)  Ingrediënten voor 2 personen

Lees meer »

Lasagne met artisjok & spinazie

Dit is zóó'n super lekkere ovenschotel, deze vegetarische lasagne met spinazie, artisjok, Parmezaanse kaas & een witte saus met groene pesto. Hij heeft hier al meerdere keren op tafel gestaan en elke keer denk ik: dit wil ik morgen wéér eten! :-) Voor de verandering dit keer dus geen rode tomatensaus door de lasagne, maar een witte saus die je heel eenvoudig met wat boter, bloem en melk maakt. Ik roerde er wat groene pesto door heen en dat geeft er een heerlijke smaak aan. Ingrediënten voor 2 personen

Lees meer »

Wil je regelmatig nieuwe recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!