Koolraapschotel met pompoen, noten & kaas

Gepubliceerd op 12 april 2018 om 16:00

Alleen al om al die mooie kleurtjes zou ik dit elke dag wel willen eten! <3 Ik maakte met wat overgebleven koolraap & pompoen een gezonde ovenschotel. Lekker met noten en kaas er door! 

Ik was vooraf helemaal niet van plan om er ook paarse spruitjes doorheen te doen, maar die kwam ik tegen in de vriezer. En ik vond dat de kleur er wel heel mooi bij stond! :-) Je kunt de spruitjes natuurlijk altijd vervangen door een andere groente. 

Ingrediënten voor 1-2 personen

  • 100 gram koolraap, in reepjes
  • 150 gram pompoenblokjes
  • 100 gram sperziebonen
  • 100 gram paarse spruitjes, door de helft
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 50 gram gemengde noten, in stukjes
  • 100 gram geraspte kaas 
  • beetje olijfolie
  • snuf peper
  • snuf zout
  • snuf knoflookpoeder
  • 1 theelepel gedroogde dille

 

En zo maak je 't

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Hussel alle groenten en noten in een kom samen met de olijfolie, de kruiden en de helft van de geraspte kaas door elkaar. Schep alles in een ovenschaal. Strooi de rest van de kaas er over.
  3. Zet de ovenschaal in de oven en bak de groente in 30 minuten gaar.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.