Zalm met honing & pecannoten

Gepubliceerd op 17 april 2018 om 16:00

"Beter dan een pikanto pinda!" Wie mijn man kent weet dat zo'n uitspraak nogal wat zegt. Een aanrader dus, deze zalm met honing en pecannoten!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 ontdooide zalmfilets
  • 4 eetlepels honing
  • 4 eetlepels fijngehakte pecannoten
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/4 theelepel zwarte peper


En zo maak je ze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng de honing, pecannoten en sojasaus door elkaar en doe ze in een grote plastic zak (ik gebruikte zo'n zip-zak).
  3. Bestrooi de zalm met met zout en peper en doe ze ook in de plastic zak. Laat de vis in de koelkast minimaal 15 minuten marineren. Ik maakte de vis al een dag van tevoren klaar, dus een dag laten marineren kan ook. 
  4. Haal de zalm uit de zak en leg ze in een ovenschaal. Strooi de pecannoten die in de marinade zaten er over. De rest van de marinade niet weggooien, die heb je straks nog nodig!
  5. Bak de zalm in 20-25 minuten gaar in de oven. Tijdens het bakken giet je na 10 en na 15 minuten de rest van de marinade over de vis heen. 

Dit recept vond ik op een Amerikaanse website; ik geloof dat het een oorspronkelijk een Weightwatchers recept is.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.