Beren rijstwafels
Een leuk & snel receptje voor de kids: beren rijstwafels. Super simpel maar heel erg leuk. Hier word ik zelf ook al vrolijk van, haha! :-)Ingrediënten voor 3 beren rijstwafels
30 jun 2018 16:00
Een leuk & snel receptje voor de kids: beren rijstwafels. Super simpel maar heel erg leuk. Hier word ik zelf ook al vrolijk van, haha! :-)Ingrediënten voor 3 beren rijstwafels
28 jun 2018 16:00
Ik doe het ze niet na: een jaar lang een klas met 25-30 kinderen runnen. De juffen en meesters op de school van onze jongens hebben dus zeker wel een bedankje verdiend na een lang jaar werken! Voor hen maakten we daarom deze kanjer bloemen.En dat was helemaal niet ingewikkeld: binnen een half uur had ik vier bloemen klaar. Ik ben wel eens langer bezig geweest! Ik heb de bloemen daarna ingepakt in inpakfolie en uit gekleurd papier vier hartjes geknipt. Daar heb ik de jongens wat op laten schrijven. Ingrediënten voor 4 bloemen
24 jun 2018 16:00
Er zijn niet veel koekjes en gebakjes waar onze Wander van houdt, maar hij is gék op... brownies! En ook op M&M's, trouwens (die van chocolade dan in elk geval). Hij was er dus al heel snel over uit: op school wilde hij dáár op trakteren voor zijn verjaardag. Ingrediënten voor ca. 40 stuks
21 jun 2018 16:00
Deze roomboter amandel zandkoekjes zijn lekker bros. Ik strooide er wat parelsuiker over, want daar zijn de jongens gek op. Heerlijke koekjes voor bij een kopje thee!
20 jun 2018 16:00
In deze spinazieschotel met rösti & kabeljauw zit een lekker citroen-roomsausje. Beetje geraspte kaas er over & dan kan het zó de oven in! Lekker makkelijk :-)In plaats van kabeljauw kun je trouwens ook heel goed voor zalm kiezen. Dat is ook altijd een goede combi met spinazie. Ingrediënten voor 2 personen
8 jun 2018 15:00
7 jun 2018 16:00
Een suikervrije appeltaart die ook nog eens LEKKER is! Hij is gezoet met appelstroop, rozijnen en zoetzure appels. En er zitten ook geen eieren in, trouwens. Het meeste suikervrije gebak vind ik zelf niet lekker, maar déze taart is dat wel! :-) Ik experimenteer regelmatig met suikervrije gerechten. Nadat ik twee weken alles zonder suiker heb gegeten (zonder daar al te veel van te merken, overigens) nam ik mij voor om wat bewuster met suiker om te gaan. Want 't kan best een beetje minder. Maar de meeste suikervrije recepten vind ik gewoon smérig! Deze appeltaart is daar gelukkig een uitzondering op. Deze houden we er in! Ingrediënten voor 1 taart van 8-10 stukjes
5 jun 2018 16:00
Zuurdesembrood waar je eigenlijk geen werk van hebt! Dit maïsbrood hoef je namelijk niet te kneden. Je hebt alleen maar een beetje geduld nodig, want het deeg staat lang te rijzen. Maar dat is dan zo'n beetje ook alles wat je moet doen! Makkelijk, hè?
3 jun 2018 16:00
Een heerlijk bijgerecht met lekker veel groente: ratatouille met aubergine, tomaat, courgette en ui. Lekker bij de pasta! En het lijkt zo leuk, al die verschillende kleuren groente zo mooi op een rijtje, vind je ook niet?
2 jun 2018 16:00
Croissantjes zijn zó al lekker, maar met walnoten en chocolade er in smaken ze nog veel beter! :-) Je hebt ze zomaar gemaakt met een blikje kant-en-klaar croissantdeeg. Zelf croissantdeeg maken staat trouwens nog steeds op mijn to-do-lijstje. Dat is nogal een project, dus daardoor komt het er steeds maar niet van. Binnenkort hopelijk! En voor nu was dit kant-en-klare deeg ook prima. Lekker makkelijk en snel klaar in elk geval! Ingrediënten voor 6 croissants
1 jun 2018 16:00
Omdat je ook héél goed kerstbrood kunt eten als het zo ongeveer zomer is... toch? Ik had vanmiddag lekker een stuk Italiaanse panettone. Met gekleurde hagelslag. Fijn weekend!Een panettone is een luchtig brood gevuld met suiker, fruit, rozijnen of chocolade. Je bakt 'm in een ronde hoge vorm, meestal in een papieren panettonevorm. En ook bijzonder: het brood moet meteen na het bakken een paar uur op de kop afkoelen, om te voorkomen dat 'ie inzakt (het is namelijk nogal een zwaar deeg). Vroeger werd een panettone vaak vlak voor kerst door Italiaanse fabriekseigenaren aan hun werknemers gegeven. Nu geven veel Italianen het brood aan elkaar als kerstcadeau: mooi verpakt in een speciale kartonnen doos met een grote strik er omheen. En daar betaal je veel geld voor: in Italië kost een panettone al gauw een paar tientjes.
31 mei 2018 16:00
Dit zijn hele gezonde speltkoekjes: er zit namelijk fruit in, haha! :-D Zowel in de koekjes als in de glazuurlaag zit citroen. Dat geeft er lekker veel smaak aan! Ingrediënten voor 15 koekjes
30 mei 2018 16:00
Hebben jullie dat ook altijd? Dat als je een pannenkoek bakt met van alles er in, dat je 'm dan nooit heelhuids kunt omdraaien? (het in de lucht omkeren van een pannenkoek kan ik dus niet, nee). Deze pannenkoek met appel & geitenkaas bakte ik lekker makkelijk in de oven. Dan heb je dat probleem niet! Alleen heb je dan weer een ander nadeel, namelijk dat je maar één pannenkoek tegelijk kunt bakken... En het duurt ook wat langer om 'm te bakken. Dus dit is vooral een handige pannenkoek als je in je eentje bent! :-)Ingrediënten voor 1 pannenkoek
29 mei 2018 16:00
AFGEKEURD! Ik ben aan het experimenteren met gierst & dat gaat lang niet allemaal in één keer goed. "Hé, je hebt een hele grote kokosmakroon gebakken," riep Jan Albert zodra hij dit gierstbrood zag. :-) Daar had 'ie wel een punt mee, want de structuur van dit 'brood' lijkt ook meer op een knapperige koek dan op een zacht brood. Geen succes dus.Gierst is een graansoort met kleine korrels die bij de grasfamilie hoort. Je kunt gierst koken en het daarna als rijst eten, maar je kunt er ook meel van maken & daar mee bakken. Verder kun je de gierstkorrels net als maïs poffen, zodat je gierstpopcorn krijgt. Dat laatste heb ik trouwens ook geprobeerd, maar in plaats van popcorn kreeg ik gewoon bruin geroosterde gierst. Niet echt succes met de gierst dus tot nu toe, haha!
28 mei 2018 16:00
Dit is een lekkere tussendoortje, een plak van deze zomerse karnemelkcake met aardbeien. Heerlijk smeuïg, zoet en fris tegelijk! En er zit veel minder vet in dan in een 'gewone' vanillecake. Dat is ook altijd fijn, of niet? :-)
26 mei 2018 16:30
Zó kun je ook groente eten! In deze Turkse preitaart zit niet alleen heel veel prei, maar ook wortel, dille, bulgur, spekjes en kaas. Lekker als warme maaltijd, maar koud smaakt 'ie ook prima!
25 mei 2018 16:00
Het deeg voor deze pizza's hoeft niet te rijzen; je kunt het meteen beleggen & afbakken. Super handig (helemaal als je niet zoveel tijd hebt om te koken). En je krijgt er heerlijke pizzabodems met van die dikke knapperige randen mee. Lekker! :-)Onze Wander wilde zelf pizza's bakken (leuk, hè?). Dat hadden we al een keer verschoven omdat we te weinig tijd hadden. Het was namelijk zulk mooi weer, dus we waren lekker naar het bos gegaan. Maar ja, toen waren we zo laat thuis dat er geen tijd meer was om het pizzadeeg te laten rijzen. De pizza's moesten dus maar een dag wachten. Maar toen gingen we spontaan zwemmen en opnieuw laat thuis... :-S Daarom besloot ik toen om maar een ander soort pizzadeeg te maken. Eentje dat niet hoeft te rijzen! Dat vond Wander trouwens ook wel fijn, dan hoefde hij niet zo lang te wachten. Win-win dus. En ze smaakten heerlijk: twee bakplaten vol met salami pizza & een kleine vega-pizza voor mijzelf gingen schoon op! :-) Ingrediënten voor 4 pizza's
24 mei 2018 17:00
Wil je regelmatig nieuwe recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!