Kanjerbloemen

Gepubliceerd op 28 juni 2018 om 16:00

Ik doe het ze niet na: een jaar lang een klas met 25-30 kinderen runnen. De juffen en meesters op de school van onze jongens hebben dus zeker wel een bedankje verdiend na een lang jaar werken! Voor hen maakten we daarom deze kanjer bloemen.

En dat was helemaal niet ingewikkeld: binnen een half uur had ik vier bloemen klaar. Ik ben wel eens langer bezig geweest! Ik heb de bloemen daarna ingepakt in inpakfolie en uit gekleurd papier vier hartjes geknipt. Daar heb ik de jongens wat op laten schrijven. 

Ingrediënten voor 4 bloemen

 • 1 pak voorverpakte Originele Kanjers stroopwafels (4 pakjes met elk 2 stroopwafels)
 • 3-4 pakjes met 25 zakjes een kops thee, in verschillende smaken
 • plakband
 • doorzichtig inpakfolie
 • gekleurd papier
 • lijm

 

Zo maak je ze

 1. Neem een vel papier. Teken er een rondje op dat net iets kleiner is dan het pakje stroopwafels.
 2. Leg de theezakjes met de voorkant naar beneden om de cirkel heen. Leg elk theezakje half op het theezakje dat je al op het papier hebt liggen. Maak zo een cirkel. Schuif het laatste theezakje met de ene helft onder het allereerste theezakje.
 3. Plak alle theezakjes aan één kant met plakband aan elkaar.
 4. Leg daarna een pakje stroopwafels in het midden, met de tekst 'Kanjers' naar beneden dus. Plak het pakje stroopwafels met plakband aan de theezakjes vast.
 5. Draai de stroopwafels met theezakjes om: nu heb je een bloem met in het midden de tekst kanjer.
 6. Pak de bloem in met inpakfolie. Knip uit een vel gekleurd papier een hartje of andere vorm en schrijf daarop een persoonlijke boodschap. Plak dat op het inpakfolie. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.