![](https://primary.jwwb.nl/public/h/g/k/temp-iwrvshkqtwvyiajevwwp/36j7nk/Chocoladewalnootcroissants442-1.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1919%2C992%2Cx0%2Cy1%2Csafe&width=594&height=307)
Croissantjes zijn zó al lekker, maar met walnoten en chocolade er in smaken ze nog veel beter! :-) Je hebt ze zomaar gemaakt met een blikje kant-en-klaar croissantdeeg.
Zelf croissantdeeg maken staat trouwens nog steeds op mijn to-do-lijstje. Dat is nogal een project, dus daardoor komt het er steeds maar niet van. Binnenkort hopelijk! En voor nu was dit kant-en-klare deeg ook prima. Lekker makkelijk en snel klaar in elk geval!
Ingrediënten voor 6 croissants
- 1 blik croissantdeeg van 240 gram (dat vind je in het koelvak in de supermarkt)
- 50 gram pure chocolade, in stukjes gehakt
- 40 gram walnoten, in stukjes gehakt
- 1 ei, geklutst
En zo maak je ze
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Trek het blik croissantdeeg open. Snijd de stukken deeg los zodat je zes driehoeken hebt.
- Verdeel de chocolade en walnoten over de 6 driehoeken deeg; leg het op de onderkant van de driehoek, de breedste kant dus.
- Rol elke lap op in een croissantvorm: begin te rollen met de breedste kant van de driehoek, zodat je het puntje als laatste oprolt. Leg de croissants op de bakplaat.
- Bestrijk elke croissant met geklutst ei.
- Bak de croissants in 12-15 minuten goudbruin in de oven.
![](https://primary.jwwb.nl/public/h/g/k/temp-iwrvshkqtwvyiajevwwp/ue5szm/Chocoladewalnootcroissants25-2.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1920%2C1920%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=285&height=285)
![](https://primary.jwwb.nl/public/h/g/k/temp-iwrvshkqtwvyiajevwwp/cxpzqs/Chocoladewalnootcroissants15-2.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1920%2C1920%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=285&height=285)
![](https://primary.jwwb.nl/public/h/g/k/temp-iwrvshkqtwvyiajevwwp/j7rrb6/Chocoladewalnootcroissants44-2.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1920%2C1920%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=285&height=285)
Reactie plaatsen
Reacties