Panettone met hagelslag

Gepubliceerd op 1 juni 2018 om 16:00

Omdat je ook héél goed kerstbrood kunt eten als het zo ongeveer zomer is... toch? Ik had vanmiddag lekker een stuk Italiaanse panettone. Met gekleurde hagelslag. Fijn weekend!

Een panettone is een luchtig brood gevuld met suiker, fruit, rozijnen of chocolade. Je bakt 'm in een ronde hoge vorm, meestal in een papieren panettonevorm. En ook bijzonder: het brood moet meteen na het bakken een paar uur op de kop afkoelen, om te voorkomen dat 'ie inzakt (het is namelijk nogal een zwaar deeg). 

Vroeger werd een panettone vaak vlak voor kerst door Italiaanse fabriekseigenaren aan hun werknemers gegeven. Nu geven veel Italianen het brood aan elkaar als kerstcadeau: mooi verpakt in een speciale kartonnen doos met een grote strik er omheen. En daar betaal je veel geld voor: in Italië kost een panettone al gauw een paar tientjes.


Maar je kunt 'm gelukkig ook heel goed zelf maken (al is het wel even een project, dat vertel ik er maar vast bij). Toen ik 't voor het eerst deed mislukte het, maar bij de tweede poging (met een verbeterd recept) ging het prima! Dat recept kun je hier vinden.  

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.