Snel pizzadeeg (zonder rijzen)

Gepubliceerd op 25 mei 2018 om 16:00

Het deeg voor deze pizza's hoeft niet te rijzen; je kunt het meteen beleggen & afbakken. Super handig (helemaal als je niet zoveel tijd hebt om te koken). En je krijgt er heerlijke pizzabodems met van die dikke knapperige randen mee. Lekker! :-)

Onze Wander wilde zelf pizza's bakken (leuk, hè?). Dat hadden we al een keer verschoven omdat we te weinig tijd hadden. Het was namelijk zulk mooi weer, dus we waren lekker naar het bos gegaan. Maar ja, toen waren we zo laat thuis dat er geen tijd meer was om het pizzadeeg te laten rijzen. De pizza's moesten dus maar een dag wachten. Maar toen gingen we spontaan zwemmen en opnieuw laat thuis... :-S 

Daarom besloot ik toen om maar een ander soort pizzadeeg te maken. Eentje dat niet hoeft te rijzen! Dat vond Wander trouwens ook wel fijn, dan hoefde hij niet zo lang te wachten. Win-win dus. En ze smaakten heerlijk: twee bakplaten vol met salami pizza & een kleine vega-pizza voor mijzelf gingen schoon op! :-)  

Ingrediënten voor 4 pizza's

  • 600 gram bloem
  • 18 gram bakpoeder
  • 2 theelepels zout
  • 4 middelgrote eieren
  • scheut olijfolie
  • 200 ml water
  • pizzabeleg naar keuze, bijvoorbeeld:
    • basic tomatensaus
    • geraspte kaas 
    • kruiden: oregano, tijm, salie, rozemarijn, basilicum, pizzakruiden
    • vlees/vis: salami, ham, spek, kip, geruld gehakt, tonijn, gamba's
    • kaas: feta, mozzarella, geitenkaas, brie, pecorino, Parmezaanse kaas, gorgonzola
    • groente: ui, paprika, tomaat, spinazie, courgette, champignon, olijven, artisjok
    • fruit: ananas, banaan, appel, blauwe bessen, aardbeien, perzik

 

En zo maak je 't

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed 1-2 bakplaten met bakpapier.
  2. Roer de bloem, bakpoeder en zout door elkaar.
  3. Doe de eieren, een scheut olijfolie en het water er bij en kneed er met je handen of met een mixer met deeghaken een soepel deeg van. Doe er als het deeg heel plakkerig blijft een beetje extra bloem bij. 
  4. Bestuif je werkblad met bloem. Verdeel het deeg in vieren en rol elk stuk uit tot een ronde lap. Leg de deeglappen op de bakpla(a)t(en). Je kunt het deeg trouwens ook uitrollen tot het formaat van je bakplaten, dan maak je er grote plaatpizza's van. 
  5. Beleg de pizza's naar eigen smaak. Ik gebruikte een basic tomatensaus met daarover geraspte kaas en een beetje pizzakruiden als basis. Dat belegde ik vervolgens met o.a. salami, geruld gehakt, witte kaas, ui, tomaten, paprika & courgette. Maar er zijn natuurlijk tig variaties mogelijk!
  6. Bak de pizza's in 12-15 minuten gaar in de oven. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.