Croutons met patatkruiden
Met een stapeltje oude boterhammen maakte ik deze knapperige croutons met patatkruiden. Lekker door de salade of om zo op te knabbelen!
Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!
Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!
Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.
Veel bak- en kookplezier!
Sytske
6 mei 2016 17:00
Met een stapeltje oude boterhammen maakte ik deze knapperige croutons met patatkruiden. Lekker door de salade of om zo op te knabbelen!
5 mei 2016 17:00
Nog een simpel kipgerechtje: krokante & spicy kipkluifjes uit de oven met een pikante tomatensaus. Lekker light ook: er zit amper extra vet bij!
4 mei 2016 17:00
Baguettes au levain klinkt heel chique: in 't Nederlands zijn 't 'gewoon' zuurdesem stokbroden. Over de smaak & textuur van deze baguettes was ik erg tevreden (heerlijk brood!); de vorm kan nog beter.
3 mei 2016 17:00
Koekjes! Het was al veel te lang geleden dat ik die had gebakken. Hoog tijd dus om de keuken in te duiken & deze lekkere havermout rozijnen koekjes te maken.
2 mei 2016 17:00
Joehoe! Een suikervrije appeltaart die ook nog eens LEKKER is! Hij is gezoet met appelstroop & diksap. Ik gebruikte appels en rozijnen als vulling, maar je kunt er ook noten of havermout aan toevoegen.
1 mei 2016 12:00
Het resultaat van een dagje workshop brood bakken: bruine bolletjes, tijgerbroodjes, rozijnen-krentenbollen & Zweedse kaneelbroodjes. Vooral die laatsten vielen thuis in de smaak. Die maakte ik niet voor het eerst, want thuis had ik ook al eens ietwat andere maar minstens even lekkere kaneelbroodjes gemaakt!
Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!
Meer weten? Kijk dan bij over mij!
Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!