Nieuws

Pompoenjam

Afgelopen nacht kwamen wij weer thuis van onze vakantie in Slowakije - en daar hebben we het echt héél fijn gehad! Ik heb me als een echte Slowaakse gedragen, zo heb ik te horen gekregen: ik heb namelijk JAM gemaakt. Echt iets om op de camping te doen, hè? Haha! :-)Dat had ik thuis niet bedacht om te gaan doen, maar ik kreeg een hele grote oranje pompoen. Klein puntje: ik ben de enige van ons gezin die pompoen lust. Thuis maak ik er regelmatig lekkere ovenschotels mee en vries ik de blokjes pompoen die ik over houd in, maar dat gaat wat lastig op de camping. Dus ik besloot om er dan maar jam mee te maken. Dat blijft daarna lekker lang goed, hartstikke handig. En lekker!

Lees meer »

Chocolade-munt koekjes

Weet je wat er in deze koekjes zit verstopt? After Eight's - die dunne chocolaatjes met een mintlaagje er in! Dat geeft aan deze koekjes een bijzondere smaak. En de chocolaatjes die je over houdt kun je daarna gewoon lekker zó opeten... :-) Ingrediënten voor 10 koekjes

Lees meer »

Frambozen crème cakerol

Het beste deel van een diner is... het dessert! Een lekker zoet toetje, dat is wat mij betreft de perfecte afsluiting van een etentje. En deze frambozen crème cakerol is daar heel geschikt voor! Ik eet trouwens bijna nooit een toetje. De jongens eten vaak nog wat yoghurt of vla na het eten, maar zelf neem ik over het algemeen niks meer. Maar als we uit eten gaan... dan kijk ik al reikhalzend uit naar het nagerecht! Het liefst kies ik dan voor een van-alles-wat dessert, zodat je overal van kunt proeven. Zo lekker!Maar goed, terug naar deze cakerol. Het lijkt misschien wat ingewikkeld, maar dat valt echt reuze mee. Het lastigste deel is misschien nog om de cake van de bakplaat op de theedoek te krijgen. Maar met een grote snijplank (en goede ovenhandschoenen, anders brand je je vingers) gaat dat wel lukken. Daarna is het alleen nog een kwestie van smeren, oprollen & aansnijden. Eet smakelijk! :-)Ingrediënten

Lees meer »

Surinaamse roti met kip massala

Surinaamse roti, met kip, aardappels, tomaat, ei & sperziebonen! Je kunt dit gerecht zo pittig maken als je zelf maar wilt. Ik liet de pepers er uit, zodat iedereen er zelf mango chutney of sambal aan toe kon voegen. 

Lees meer »

Bosbes-peer smoothie

Lekker voor op een warme zomerdag: een gezonde smoothie met peer & bosbessen!Ik maakte deze smoothie nadat ik had gesport. Er lag nog een hele rijpe peer in de fruitmand - en die was zo zacht dat ik er toch al niet meer op kon kauwen, dus ik maakte er maar een smoothie mee. Best lekker!  

Lees meer »

Nachos ovenschotel

"Wie zijn bord helemaal leeg eet mag nog wat extra chips!" 3x raden hoe snel de borden van de jongens leeg waren! :-D Ze waren wel te porren voor een nachos ovenschotel. Want ja: chips als avondeten! Ik bedoel maar :-)Heel veel nachos schotels bestaan trouwens vooral uit gehakt, tomatensaus en kaas. En chips natuurlijk. Ik heb daar wat meer een complete maaltijd van gemaakt door er groente & kidneybonen aan toe te voegen. Lekker!Ik nam gewoon wat er nog aan groente in de koelkast lag, maar je kunt ook voor andere groenten kiezen. Maïs bijvoorbeeld, of ui en tomaat. Smaakt er allemaal prima bij! Ingrediënten voor 2 personen

Lees meer »

Patat (frites)

Dit hebben jullie vast al veel vaker gedaan, maar bij ons thuis was het er nog niet eerder van gekomen: zelf frites maken & daarna bakken in de frituurpan. Hoog tijd dus om dat eens een keer te gaan maken! Zelfgemaakte ovenfriet heeft hier al wel veel vaker op tafel gestaan. Ook lekker! En deze variant met zoete aardappel moet je ook eens proberen, als je die nog nooit hebt geproefd! 

Lees meer »

Zelfgemaakt ijs

Een ijsje met homemade straciatella- en vanille-ijs! Ik maakte het ijs zonder ijsmachine (want die heb ik niet), maar met een mix van Dr. Oetker dat ik op vakantie in Hongarije tegenkwam. En daar hebben jullie dus helemaal niks aan, tenzij jullie toevallig ook in de buurt van Hongarije zijn... :-)

Lees meer »

Halušky

Dit is halušky! Nog nooit van gehoord? Snap ik, had ik ook niet tot vorig jaar. Halušky is het nationale gerecht van Slowakije. In de zomer van 2016 aten we 't in een Slowaaks restaurant. En nu maakte ik 't zelf. Lekker!Halušky lijkt wel wat op spätzle en gnocchi. Het wordt gemaakt van aardappels & bloem. Daar maak je een deeg van, dat je in kleine stukjes snijdt. Dat kook je kort & serveer je daarna met kaas & spek. In Slowakije eten ze halušky meestal met spek en bryndza, een schapenkaas die veel op feta lijkt. Dat kon ik niet vinden, dus ik gebruikte gewone feta. En eigenlijk vond ik 't daarmee nog veel lekkerder. De echte Slowaak zal het wel niet met me eens zijn, maar ik geef denk ik toch de voorkeur aan mijn Nederlandse versie van halušky! :-)Ingrediënten voor 2 personen

Lees meer »

Kipfilet korn tosti's

Ik maakte vanmiddag een paar hele dikke tosti's, met lekker dikke plakken zelfgebakken brood en heel veel kaas, kipfilet, tomaat & andijvie. En eentje zonder kip voor mezelf, natuurlijk :-) Hoe zag jullie lunch er uit?Ingrediënten voor 2 tosti's

Lees meer »

Chocolade cupcakes (basisrecept)

Een altijd-handig-basisrecept voor chocolade cupcakes. Met een paar basic ingrediënten heb je cupcakes die altijd lukken & waar je alle kanten mee op kunt! Ingrediënten voor 24 cupcakes

Lees meer »

Pizza bakken in de skottelbraai

Pizza bakken in een skottelbraai: lukt dat? Wij testten het afgelopen zomer & je ziet het: dat gaat prima! Dit jaar kochten wij een pizzasteen voor bij onze skottelbraai. Niet eens zozeer om pizza's mee te bakken trouwens, want ik wilde er eigenlijk brood op bakken. Maar dat betekende natuurlijk niet dat we er geen pizza's mee gingen maken. Onze middelste zoon is gék op salamipizza's, dus hij wilde het héél graag gaan proberen!We zaten op de camping, dus dit keer maakte ik niet zelf de pizza's. We deden gewoon lekker makkelijk en kochten een paar kant-en-klare diepvriespizza's. Die hebben ze in Slowakije gelukkig ook (zelfs heel veel Dr. Oetker pizza's - meer nog dan wij hier in de Jumbo hebben!). Als je liever zelf pizza's maakt, dan kan dat natuurlijk ook! Hier vind je een recept daarvoor. Het pizzabakken ging prima! Wel supersnel. De eerste pizza had nog zo'n 10 minuten nodig, maar de pizza's daarna waren met een minuut of 6-7 echt wel klaar. Ingrediënten

Lees meer »

Estonian kringel (Estlandse pretzel)

Ik ben gek op gevlochten broden, helemaal als er ook nog eens een vulling in zit. Al die streepjes en draaiingen in het brood, dat ziet er zo mooi uit! Deze Estlandse kringel stond daarom al een tijdje op mijn te-bakken-lijst. Een lekker zoet brood met suiker en kaneel er door. 

Lees meer »

Pesto zalm met boontjes & tomaat

Lekker makkelijk, dit pakketje met zalm, pesto, tomaten en sperziebonen! Je verpakt 't in aluminiumfolie en bakt het daarna in de oven gaar. Wij aten het met penne, maar je kunt er ook gebakken aardappeltjes bij eten. Dit soort pakketjes kun je ook heel goed in de skottelbraai of op de barbecue klaar maken. Dan heb je lekker weer eens wat anders te eten op de camping! :-)Ingrediënten voor 2 personen

Lees meer »

Tips om een vochtige taartbodem te voorkomen

Overkomt het jullie wel eens dat de bodem van jullie appel- of perentaart te nat blijft? Dan ziet de taart er zo mooi uit als hij uit de oven komt, maar blijkt 'ie bij het aansnijden toch niet helemaal perfect te zijn... zó vervelend! Met deze tips kun je dat voorkomen:

Lees meer »

Gnocchi met pesto en garnalen

Gnocchi met pesto & garnalen! Lekker én super simpel om te maken, want je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig. Ook ideaal voor op de skottelbraai!Gnocchi wordt gemaakt van aardappels en tarwemeel. Van aardappelpuree, meel en zout worden balletjes gekneed. Die kook je, en als ze boven komen drijven is de gnocchi gaar. Ik maakte er ook al eens een ovenschotel met tomaat mee, die is ook lekker! Je zou ook nog wat spekjes mee kunnen bakken bij dit recept; die smaken er ook goed bij. Maar nodig is het niet; er zit al veel smaak aan door de garnalen & pesto.   

Lees meer »

Aardbeienslof

Wij vieren vandaag een feestje: want mijn man is jarig! En drie keer raden wat zijn favoriete gebak is... een aardbeienslof, dus. Al vindt hij alleen de sloffenbodem zonder de room, aardbeien en slagroom ook al lekker genoeg, haha! 

Lees meer »

Wil je regelmatig nieuwe recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!