Zelfgemaakt ijs

Gepubliceerd op 17 augustus 2018 om 16:00

Een ijsje met homemade straciatella- en vanille-ijs! Ik maakte het ijs zonder ijsmachine (want die heb ik niet), maar met een mix van Dr. Oetker dat ik op vakantie in Hongarije tegenkwam. En daar hebben jullie dus helemaal niks aan, tenzij jullie toevallig ook in de buurt van Hongarije zijn... :-)

 

Een paar jaar geleden kon je in Nederland ook van die pakjes kopen waarmee je heel snel zelf roomijs kon maken. Maar die heb ik al heel wat jaren niet meer in de winkel zien liggen. Jammer, want daar kon je ook best lekker ijs mee maken, en het was supersnel klaar! 

 

Ik maakte twee bakken met ijs: eentje met gewoon vanille-ijs, en eentje met allemaal brokken chocolade er door. Maar je kunt er natuurlijk ook allemaal andere dingen door doen: fruit bijvoorbeeld, of nootjes, cacao, en stukjes koek. Wat vinden jullie het lekkerst in roomijs?

Ingrediënten voor 1 literbak ijs

  • 70 gram Dr. Oetker Fagyipor vaniliaizu
  • 200 ml melk
  • evt. 200 gram melkchocolade, in stukjes (voor als je straciatella ijs wilt maken)

 

En zo maak je het

  1. Mix de Dr. Oetker ijsmix en de melk met een mixer 3 minuten door elkaar.
  2. Spatel de stukjes chocolade er door (tenzij je gewoon vanille-ijs wilt maken, dan doe je dat natuurlijk niet). 
  3. Schep alles in een bak van 1 liter en zet dit 2-3 uur in de vriezer. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.