Nieuws

Gevulde speculaastaart

Deze taart mag niet ontbreken op pakjesavond: een gevulde speculaastaart! Wij zijn er gek op, dus hij is bij ons thuis altijd zomaar op... Gelukkig kun je gevuld speculaas ook best in de rest van het jaar eten. Toch? :-) Gevuld speculaas is één van de gebaksoorten die heel gevaarlijk zijn bij ons thuis. En dan bedoel ik dat in de zin van: zómaar ineens is 't op (en niemand weet wie dat heeft gedaan!). Veel te lekker, speculaas met amandelspijs. En dus nemen we zo'n speculaastaart meestal maar mee naar het werk. Dan eten we er zelf één stukje van en delen we de rest uit aan onze collega's. Verstandig, hè? :-)Ik vind het leuk om gevuld speculaas in een ronde vorm te bakken. Wil je liever vierkante of rechthoekige stukjes gevuld speculaas? Bak de taart dan in een vierkante bakvorm - daarna kun je een heleboel vierkantjes snijden.Ingrediënten voor 1 taart van 12 punten

Lees meer »

Kaas-ui broodjes

Bij het Sinterklaasfeest horen natuurlijk... kaas-ui broodjes! Volgens manlief dan in elk geval, haha! Op zijn verzoek bakte ik maar weer een flinke stapel van deze broodjes. Want ja, als hij er zo nadrukkelijk om vraagt, dan moet ik daar wel gehoor aan geven... :-)

Lees meer »

Kruidnoten

Een leuk project om met de kinderen te doen: lekker knapperige kruidnoten bakken. Onze jongens hebben er elk jaar opnieuw weer veel plezier in. Ze maken de meest vreemde kruidnoten (en ondertussen stiekem van het deeg snoepen natuurlijk). Lekker! Ingrediënten voor 4 personen

Lees meer »

Gevulde speculaas rondo's

Gevuld speculaas is veel te lekker om alleen tijdens de Sinterklaastijd te eten... Wij lusten dat het hele jaar door wel & dus bakte ik deze dikke speculaas koeken met amandelspijs. Zó lekker! Wij deelden er samen eentje, omdat de koeken zo enorm groot waren. Om er daarna nog maar eentje te delen, haha! Wij zijn gek op gevuld speculaas; dat kunnen we eigenlijk beter maar niet in huis hebben. Kunnen we ons er ook niet misselijk aan eten :-) Ik maakte met een aantal bakringen hele grote koeken, maar je kunt ook kleine koeken maken met bijvoorbeeld een muffinbakblik.Het is even wat priegelwerk trouwens, om met bakringen koeken te maken. Als je liever wat minder gedoe wilt, dan kun je ook deze speculaastaart maken. Net zo lekker en een beetje sneller klaar!  Ingrediënten voor 8 hele grote koeken

Lees meer »

Sinaasappelcake

Met sinaasappels kun je heel lekkere cake bakken! Wij hadden wat teveel sinaasappels ingeslagen, dus ik heb eentje gebruikt voor deze sinaasappel tulbandcake. Met een lekkere laag sinaasappelglazuur er over!

Lees meer »

Perník (peperkoek)

Afgelopen zomer kwam ik in Slowakije een mix voor perník tegen, een soort peperkoek. Ik was natuurlijk benieuwd hoe je die koek zelf maakt, zonder mix. Dat blijkt helemaal niet zo ingewikkeld te zijn!

Lees meer »

Appelroosjes

Appelroosjes! Die wilde ik al een hele tijd eens een keer maken. En nu we van die mooie rode Redlove appeltjes uit onze tuin hadden, vond ik dat hier wel hele geschikte appels voor. Dan worden de roosjes zo mooi gekleurd! 

Lees meer »

Gebakken ei in bladerdeeg

Ik bakte onze eitjes vandaag niet in een koekenpan, maar in de oven op een velletje bladerdeeg! :-) Gewoon omdat het zo leuk & simpel is. En ook lekker trouwens! 

Lees meer »

Gesuikerde of gekonfijte sinaasappel

Vinden jullie ze lekker, of juist helemaal niet: gekonfijte sinaasappel? Ik wilde ze altijd al een keer zelf maken en omdat we nu heel veel sinaasappels hadden liggen, vond ik dat een mooie reden om er eens mee aan de slag te gaan. Ik maakte ze af met een laagje pure chocolade. 

Lees meer »

Snelle appelcake zonder boter

Dit is een super makkelijke cake om te maken. Gewoon alles door elkaar mixen; appel er door & bakken maar! En het mooiste er van is dat er helemaal geen boter in zit. Kun je lekker nog een tweede stukje opeten! :-)

Lees meer »

Zalm met pistache & groene curry

Lekker en gezond: zalm met gehakte pistachenoten en een sausje van kokos & groene curry. Iets heel anders dan anders!Met zalm kun je alle kanten op. Ik maakte al eens zalm met honing & pecannoten (dat is een absolute aanrader, volgens de heer des huizes), zalm met honing-mosterd-balsamicosaus en een zalmpakketje met krieltjes en groente. Ook in een ovenschotel kun je zalm prima gebruiken: bijvoorbeeld in deze zalmlasagne met mozzarella. En vandaag maakte ik dus zalm met pistachenoten en een groene currysaus. Leuke combinatie, vind je ook niet? En het past echt heel goed bij elkaar: de zacht zoete kokosmelk, pittige groene curry en zoute knapperige pistachenoten op de zalm. Lekker bij wat gebakken aardappeltjes en een verse salade.Het leukste is trouwens nog wel dat het er best chique uit ziet, zo'n zalm die je op een mooi bordje serveert op een bedje van saus. Je moet gewoon niemand vertellen dat het eigenlijk super simpel is om te maken! :-)  Ingrediënten voor 2 personen

Lees meer »

Tonijn tortilla's

Kunnen jullie tortilla's eten zonder te knoeien? Hier wordt het altijd een dikke bende op tafel! :-) Vandaag stonden er tortilla's gevuld met tonijn & groente op het menu. Tortilla's zijn ideaal om restjes in te verwerken. Ik had voor vandaag helemaal niet vooraf bedacht wat we zouden gaan eten. Ik dook dus in de kast & vond daar wraps en een blikje tonijn. Samen met wat verse paprika, tomaat & lente-ui, geraspte schapenkaas en een bakje zure room werden dat dus tonijn tortilla's. Oké, ik had natuurlijk een versie zónder tonijn... :-)En ik schoof ze lekker in de oven - dat scheelt in elk geval bij het serveren een boel rommel aan tafel, Je hoeft in elk geval niet steeds zelf een tortilla te vullen (en overal te knoeien). Het enige punt is dat je ze netjes uit de ovenschaal op je bord krijgt... Lukt ons ook niet, haha! :-D Ingrediënten voor 2 personen

Lees meer »

Kip hawaii

Kip hawaii! Een lekker en simpel rijstgerecht met broccoli, ananas, perzik & gemarineerde kip. En je hebt 't zomaar op tafel staan! 

Lees meer »

Overnight muesli met druiven

Hoi! Ik ben mijn dag begonnen met een heel simpel maar heerlijk ontbijtje: overnight muesli met aardbeienyoghurt en druiven. Dat is heel snel klaar ook; je moet 't alleen even 's avonds klaar zetten. Waar ben jij vandaag mee gestart?Ingrediënten voor 1 persoon

Lees meer »

Zuurdesem biscuits

Met zuurdesem kun je zoveel meer dan alleen brood bakken! Zoals deze zuurdesem biscuits, bijvoorbeeld. Een soort scones, zeg maar - lekker met wat clotted cream en jam. 

Lees meer »