Nieuws

Ovenschotel met groente & gehakt

Dit is geen culinair hoogstaand recept. Maar wel heel erg makkelijk! Ik maak 'm vaak één of twee dagen van tevoren, zodat ik na een lange werkdag niet ook nog eens uitgebreid moet koken. Gewoon zo hupsakee in de oven en klaar!

Lees meer »

Swirl cookies

Deze koekjes had ik al heel vaak voorbij zien komen op internet en ze zagen er zó vrolijk uit... die móest ik wel een keer maken!

Lees meer »

Perzik plaatcake

Heb je voor een grote groep gasten gebak nodig? Dan ben je met deze perzik plaatcake in één keer klaar. Je maakt er gegarandeerd indruk mee, want hij is heul heul heul erg lekker!

Lees meer »

Vanille kwarktaart

Bij ons in huis mag de jarige altijd kiezen welke verjaardagstaart ik klaar maak. Voor zijn achtste verjaardag koos onze oudste voor deze vanille kwarktaart. Met extra dikke koekbodem, want dat is natuurlijk het lekkerste onderdeel van de taart!

Lees meer »

Mueslibrood

Het is weekend! En dus tijd om een lekker brood te bakken. Het deeg voor dit mueslibrood maak je de avond van te voren in een paar minuten klaar. 's Ochtends hoef je het alleen nog maar de oven in te schuiven!

Lees meer »

Gevulde aubergine met bulgur

Door alle kruiden ruikt deze gevulde aubergine met bulgur al heerlijk voordat 'ie de oven in gaat. Een gezonde maaltijd waarmee je je dagelijkse portie groente ruimschoots binnen krijgt!

Lees meer »

Appelkruimeltaart

Er gaat niks boven zelf gebakken appeltaart. Zeg nou zelf, wat ruikt er nog lekkerder dan een verse appeltaart? En met een kruimellaagje er boven op is 'ie nog lekkerder.

Lees meer »

Schuimpjes uit de magnetron

Ik heb al heel vaak meringues in de oven gebakken. Lekker, helemaal met een laagje chocolade er op. Een poosje terug zag ik een filmpje voorbij komen over schuimpjes die je in een paar minuten in de magnetron maakt. Dat moest ik natuurlijk eens uitproberen!

Lees meer »

Beren rijstwafels

Een leuk & snel receptje voor de kids: beren rijstwafels. Super simpel maar heel erg leuk. Hier word ik zelf ook al blij van :-)

Lees meer »

Karnemelk pannenkoeken

Deze karnemelk pannenkoeken hebben net wat meer smaak dan pannenkoeken met gewone melk. De jongens vonden ze heerlijk (& wij ook, trouwens)!

Lees meer »

Courgette spaghetti

Dit is lekkerrrrr! Echt. Een aanrader. Heerlijk als bijgerecht bij bijvoorbeeld pasta. Maar ik moet je eerlijk bekennen dat ik deze courgette spaghetti met spinazie en pesto gewoon zo heb opgesmuld.

Lees meer »

Traktatie: stroopwafelspekjes

Volgende week wordt onze oudste acht jaar! Meestal is hij midden in de zomer jarig, dus hij trakteert op school vaak al een tijdje voor zijn verjaardag. Dit jaar koos hij voor stroopwafelspekjes.

Lees meer »

Bobotie

Jullie hebben vast wel eens bobotie gegeten. Knorr bijvoorbeeld heeft van die pakjes voor bobotie met sperziebonen en appel. Maar wist je dat die ingrediënten er eigenlijk helemaal niet bij horen? Ik maakte bobotie zoals 't hoort, op zijn Zuid-Afrikaans!

Lees meer »

Kwarkcake met aardbeien

Dit is er weer eentje in de categorie absolute aanraders! Deze kwarkcake met aardbeien is ontzettend lekker & nagenoeg vetvrij. Hij ging tot het laatste hapje op!

Lees meer »

Karnemelkbrood

Karnemelk over? Dan kun je het natuurlijk opdrinken, maar je kunt er ook een brood mee bakken! Ik houd zelf namelijk helemaal niet van karnemelk, dus uit een glas zie je het mij niet snel drinken. Maar dit karnemelkbrood smaakt wel naar meer!

Lees meer »