Home » Nieuws

Nieuws

Vanille kwarktaart

Bij ons in huis mag de jarige altijd kiezen welke verjaardagstaart ik klaar maak. Voor zijn achtste verjaardag koos onze oudste voor deze vanille kwarktaart. Met extra dikke koekbodem, want dat is natuurlijk het lekkerste onderdeel van de taart!

Lees meer »

Mueslibrood

Het is weekend! En dus tijd om een lekker brood te bakken. Het deeg voor dit mueslibrood maak je de avond van te voren in een paar minuten klaar. 's Ochtends hoef je het alleen nog maar de oven in te schuiven!

Lees meer »

Gevulde aubergine met bulgur

Door alle kruiden ruikt deze gevulde aubergine met bulgur al heerlijk voordat 'ie de oven in gaat. Een gezonde maaltijd waarmee je je dagelijkse portie groente ruimschoots binnen krijgt!

Lees meer »

Appelkruimeltaart

Er gaat niks boven zelf gebakken appeltaart. Zeg nou zelf, wat ruikt er nog lekkerder dan een verse appeltaart? En met een kruimellaagje er boven op is 'ie nog lekkerder.

Lees meer »

Schuimpjes uit de magnetron

Ik heb al heel vaak meringues in de oven gebakken. Lekker, helemaal met een laagje chocolade er op. Een poosje terug zag ik een filmpje voorbij komen over schuimpjes die je in een paar minuten in de magnetron maakt. Dat moest ik natuurlijk eens uitproberen!

Lees meer »

Beren rijstwafels

Een leuk & snel receptje voor de kids: beren rijstwafels. Super simpel maar heel erg leuk. Hier word ik zelf ook al blij van :-)

Lees meer »

Karnemelk pannenkoeken

Deze karnemelk pannenkoeken hebben net wat meer smaak dan pannenkoeken met gewone melk. De jongens vonden ze heerlijk (& wij ook, trouwens)!

Lees meer »

Courgette spaghetti

Dit is lekkerrrrr! Echt. Een aanrader. Heerlijk als bijgerecht bij bijvoorbeeld pasta. Maar ik moet je eerlijk bekennen dat ik deze courgette spaghetti met spinazie en pesto gewoon zo heb opgesmuld.

Lees meer »

Traktatie: stroopwafelspekjes

Volgende week wordt onze oudste acht jaar! Meestal is hij midden in de zomer jarig, dus hij trakteert op school vaak al een tijdje voor zijn verjaardag. Dit jaar koos hij voor stroopwafelspekjes.

Lees meer »

Bobotie

Jullie hebben vast wel eens bobotie gegeten. Knorr bijvoorbeeld heeft van die pakjes voor bobotie met sperziebonen en appel. Maar wist je dat die ingrediënten er eigenlijk helemaal niet bij horen? Ik maakte bobotie zoals 't hoort, op zijn Zuid-Afrikaans!

Lees meer »

Kwarkcake met aardbeien

Dit is er weer eentje in de categorie absolute aanraders! Deze kwarkcake met aardbeien is ontzettend lekker & nagenoeg vetvrij. Hij ging tot het laatste hapje op!

Lees meer »

Karnemelkbrood

Karnemelk over? Dan kun je het natuurlijk opdrinken, maar je kunt er ook een brood mee bakken! Ik houd zelf namelijk helemaal niet van karnemelk, dus uit een glas zie je het mij niet snel drinken. Maar dit karnemelkbrood smaakt wel naar meer!

Lees meer »

Kanjer bloemen

Ik doe het ze niet na: een jaar lang een klas met 25 kinderen runnen. De juffen op de school van onze jongens hebben dus zeker wel een bedankje verdiend na een lang jaar werken! Dit jaar maakte ik deze kanjer bloemen.

Lees meer »

Smoothie appel peer banaan

Dé manier om je kinderen groente te laten eten: stop het in een smoothie! In deze smoothie met appel, peer & banaan zit ook spinazie verstopt. Een rietje er in & drinken maar!

Lees meer »

Pizza tosti

Wat voor tosti maak jij meestal klaar? Eentje met ham & kaas? Doe dan eens gek en maak een pizza tosti klaar!

Lees meer »