Karnemelkbrood

Gepubliceerd op 1 juli 2015 om 20:43

Karnemelk over? Dan kun je het natuurlijk opdrinken, maar je kunt er ook een brood mee bakken! Ik houd zelf namelijk helemaal niet van karnemelk, dus uit een glas zie je het mij niet snel drinken. Maar dit karnemelkbrood smaakt wel naar meer!

Waarom had ik dan karnemelk in huis, vraag je je misschien af. Nou, ik zou er eigenlijk pannenkoeken mee gaan bakken (ja, dat is erg lekker in een pannenkoek). Maar de planning hier in huis veranderde op het laatste moment. Geen pannenkoeken dus, en vandaar karnemelk over!

En weggooien is natuurlijk zonde, dus vandaar dat ik er maar een brood mee ging bakken. Heerlijk voor op de zaterdag. Dat is echt een broodbakdag hier in huis. Want er gaat toch niets boven een versgebakken broodje in het weekend?

Ook niet onbelangrijk om te vertellen trouwens: dit brood hoeft niet te rijzen, en je hoeft ook niet eindeloos te kneden. Door elkaar mixen met een garde, in een ovenschaal gieten en bakken maar. 

Het recept vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.