Nieuws

Gebakken camembert met blauwe bessen

Elk jaar denk ik een compleet kerstmenu uit en elke keer weer vergeet ik mijn eigen (vega) voorgerecht... Dus moest ik ook dit jaar last minute iets bedenken met wat er nog in de koelkast lag. En 't werd iets lekkers: gebakken camembert met blauwe bessen.

Lees meer »

Baguettes

Deze baguettes heb ik al heel wat keren gemaakt. Ze worden elke keer lekker luchtig, met een knapperig korstje, en gaan altijd tot de laatste kruimel op.

Lees meer »

Pizza calzone met tonijn

Een pizza calzone is eigenlijk een gewone pizza: alleen klap je een calzone dubbel, en zit de vulling in het deeg in plaats van er bovenop. Ik maakte een pizza calzone met tonijn, maar je kunt er natuurlijk alles in doen wat je maar lekker vindt.

Lees meer »

Spekboontjes

Geef gewone sperzieboontjes een lekkere smaaktwist door ze met spekjes klaar te maken. Heerlijk bij gewone gekookte aardappels, of als bijgerecht bij de rijst of een paar krieltjes.

Lees meer »

Kaassterren

Zoek je voor oudejaarsavond nog een lekker hartig zelfgemaakt hapje? Deze kaassterren smaken heerlijk en je hebt ze in een handomdraai gemaakt.

Lees meer »

De kookboeken in mijn kast

Kook- en bakboeken: ik bak er bijna nooit uit, maar de kast staat er wel vol mee. Ik gebruik ze vooral als inspiratiebron. Benieuwd welke boeken er zoal in mijn kast staan?

Lees meer »

Peperkoek sterren

Jullie kennen vast wel de bekende peperkoekmannetjes (gingerbread man). Van die gekruide koekjes in de vorm van een mannetje. Je weet wel, in de film Shrek loopt er ook eentje rond. Bij gebrek aan een mannetje-uitsteekvorm maakte ik peperkoeksterren, met chocola.

Lees meer »

Kaneelsterbroodjes

Weet je wat het leukste is aan deze kaneelsterbroodjes? Niet hoe ze smaken (heel lekker overigens), maar hoe je de stervorm maakt! Met speciale uitsteek vormpjes, denk je nu natuurlijk. Nee dus. Ben je al benieuwd hoe dan wel? Ik leg het je uit.

Lees meer »

Kerststol

Eigenlijk houd ik niet zo van kerststol. Nooit gedaan ook, want krentenbrood vind ik ook maar niks. Maar ik moet bekennen dat ik toch een beetje ‘om’ ben. Deze kerststol bakte ik zelf, en echt: hij is lekker!

Lees meer »

Kruidige nasi

Vandaag maakte ik een enorme pan kruidige nasi met gemarineerd varkensvlees (en heel veel kruiden dus). Daar konden we wel 3 keer van eten :-)

Lees meer »

Het kerstdiner

Wat eten jullie met kerst? Gaan jullie zelf in de keuken staan, of eten jullie gezellig bij familie en vrienden? Houd je het eenvoudig, of pak je flink uit? Ik heb er even over na moeten denken, maar weet inmiddels wat ik klaar ga maken voor ons kerstdiner.

Lees meer »

Oud stokbrood weer vers maken

Er is niks zo lekker als een vers stokbrood van de bakker. Alleen al hoe het ruikt! Maar een dag later is datzelfde stokbrood droog en taai geworden. Gelukkig kun je er heel snel en simpel weer een knapperig en vers brood van maken.

Lees meer »

Kippensoep

Wij zijn al weken half. Niet echt ziek, maar ook niet 100 punten. Verstopte neus, zere keel, je kent het wel. En net als je denkt dat het weer de goede kant op gaat, begin je weer van voren op aan. Hoog tijd dus om actie te ondernemen: kippensoep!

Lees meer »