Kaneelsterbroodjes

Gepubliceerd op 20 december 2015 om 11:57

Weet je wat het leukste is aan deze kaneelsterbroodjes? Niet hoe ze smaken (heel lekker overigens), maar hoe je de stervorm maakt! Met speciale uitsteek vormpjes, denk je nu natuurlijk. Nee dus. Ben je al benieuwd hoe dan wel? Ik leg het je uit.

Om eerlijk te zijn: ik dacht óók dat je allerlei uitsteekvormpjes nodig had voor dit brood. Eentje in de vorm van een ster natuurlijk, en dan nog een ronde vorm om een gat in het midden van het broodje te maken. Maar in plaats van uitsteekvormpjes heb je alleen… een bankpasje nodig! Haha, hoe grappig is dat? Het is echt heel erg simpel om te doen en ook nog eens goedkoop, want je hoeft geen vormpjes te kopen. Dus geen oude pasjes meer weggooien; stop ze bij je bakspullen!

Het trucje voor het maken van een sterbroodje leerde ik tijdens de workshop van Baksels.net (waar ik ook al de kerststol en het kerstboombreekbrood maakte). Op de website van Baksels.net vind je niet het exacte recept voor het sterbrood wat wij maakten (met sinaasappel en kaneel, om precies te zijn), maar wel het recept voor sterbroodjes met anijs en honing. Maar je kunt het stertrucje natuurlijk ook gebruiken bij ander brooddeeg. Bijvoorbeeld mijn zachte meergranen bolletjes, zachte witte bolletjes, witte broodjes of zachte zoete broodjes. Kies maar wat uit!

Hoe je een stervorm maakt lees je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.