Peperkoek sterren

Gepubliceerd op 20 december 2015 om 12:49

Jullie kennen vast wel de bekende peperkoekmannetjes (gingerbread man). Van die gekruide koekjes in de vorm van een mannetje. Je weet wel, in de film Shrek loopt er ook eentje rond. Bij gebrek aan een mannetje-uitsteekvorm maakte ik peperkoeksterren, met chocola.

Deze gekruide koekjes zijn stevig, maar niet te hard. En het deeg is super handig om mee te werken: het is lekker soepel en zacht, en je hoeft het niet eerst te koelen. Het kan zo op de bakplaat de oven in zonder dat de koekjes uitlopen tijdens het bakken. De vorm blijft helemaal goed.

Ik gebruikte in dit recept ahornsiroop (of maple syrup). Dat is een natuurlijk zoetmiddel, dat gewonnen wordt uit esdoornbomen. In de Verenigde Staten is het erg populair: daar gieten ze het bijvoorbeeld over pannenkoeken en wafels. Je kunt het gewoon in de supermarkt kopen; ik kocht een flesje bij de Jumbo.

Meestal versier je peperkoeken met glazuur, maar ik vond het leuker om het met chocola te doen. Nog een beetje spikkels er bij en je hebt perfecte kerstkoekjes.

Het recept vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.