Het kerstdiner

Gepubliceerd op 17 december 2015 om 22:39

Wat eten jullie met kerst? Gaan jullie zelf in de keuken staan, of eten jullie gezellig bij familie en vrienden? Houd je het eenvoudig, of pak je flink uit? Ik heb er even over na moeten denken, maar weet inmiddels wat ik klaar ga maken voor ons kerstdiner.

Een kerstdiner vind ik eigenlijk altijd wel een beetje lastig. Het is hét moment om iets klaar te maken wat je anders nooit op tafel zet. Ik bedoel, ik weet niet hoe het bij jullie thuis gaat natuurlijk, maar wij eten hier over het algemeen geen voorgerechten of uitgebreide nagerechten (een bakje vla tel ik niet mee). En ik heb nog 1001 gerechten die ik heel heel heel graag nog eens wil maken, maar waar vaak de gelegenheid niet voor is. Gouden kans dus, zo'n kerstdiner! Maarrrr aan de andere kant wil ik ook niet de hele dag in de keuken staan en alle gezelligheid missen.

Dus. Ik wil wel iets lekkers maken, maar het moet toch ook weer eenvoudig zijn. Iets wat je heel goed van tevoren kunt klaar maken, maar wat toch iets bijzonders is. Want stamppot boerenkool met kerst, dat is toch ook niets (zoals een collega onlangs nog zei). 

Ik moest er even over nadenken, maar ik ben er uit: dit gaan we eten dit jaar!

  • voorgerecht: carpaccio (geen idee nog hoe ik dat ga klaarmaken, bedenk ik nog wel) & fruitsalade voor de jongens
  • hoofdgerecht: gevulde varkenshaas, stoofpeertjes, sperziebonen met spekjes, friet
  • nagerecht: warm rood fruitcrumble met vanille-ijs én een brownie-chocoladeijstaart 

Lekker twee nagerechten, haha! Ik kon niet kiezen namelijk. Ik heb zelf heel veel zin in een vruchtencrumble, maar ik weet dat de jongens dat echt niet gaan eten. En een brownie-chocoladeijstaart... dat lokt me óók zo aan. En de jongens lusten dat dan weer wel. Niet onbelangrijk, dat zij ook lekker eten. Vandaar ook de friet bij het hoofdgerecht. Dan is iedereen weer blij. 

En jullie, wat staat er bij jullie op tafel?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.