Nieuws

De trapkast efficiënt indelen

Wie van jullie heeft er allemaal zo'n trapkast? Zo-eentje met een smal deurtje en er binnenin planken vol potten en pakken waar je bijna nooit goed bij kunt? Nou, die hadden wij dus ook. Hadden, inderdaad: want mijn handige man sloopte onze oude, onpraktische trapkast & maakte in plaats daarvan een veel betere & mooiere!

Lees meer »

Knip wit

Pfff wat was het de afgelopen weken druk! Zowel op het werk als thuis. Daardoor had ik al een paar weken geen brood gebakken. Dit weekend had ik gelukkig weer wat meer tijd. Meteen aan het bakken dus: dit keer een knip witbrood.

Lees meer »

Appelkruimel plaattaart met walnoten

Wat is een verjaardag zonder appeltaart? Zelfs al neem ik mij voor om dit keer géén appeltaart te maken, op het allerlaatste moment doe ik dat meestal tóch! Dit keer bakte ik last minute deze appelkruimel plaattaart met walnoten.

Lees meer »

Het Zonnatura pakket is binnen!

Hij is binnen: het Zonnatura pakket! Het is echt zó leuk om zo'n doos uit te pakken. Net of je een cadeautje krijgt. Nu nog bedenken wat ik er mee zal gaan maken... iemand suggesties?

Lees meer »

Oogst!

Oogst! Wordt dat even een uitgebreide maaltijd vanavond met zijn vijven ? Ja, ik weet het, ik had ze wel wat eerder mogen plukken. Het was een beetje druk afgelopen weekend... En dus vergeten. ? Maar nu zijn we weer een beetje bijgewerkt in de tuin!

Lees meer »

Traktatiepauw met spiesjes

Is 'ie niet vrolijk, deze traktatie pauw? Een beetje gezond én een beetje lekker: zo lust iedereen er altijd wel iets van. Onze middelste trakteerde op deze prikkers voor zijn 7e verjaardag!

Lees meer »

Jésuites

Dit bladerdeeggebak smaakt naar vakantie & Frankrijk! Afgelopen zomer ontdekten wij deze Jesúites: gebak met amandel room en een meringuelaag er boven op. Zó lekker! Dus ik maakte 'm zelf ook.

Lees meer »

De eerste aardbei is rijp!

Joehoe! Wij kunnen bijna de eerste aardbei uit eigen tuin plukken. Hij werd vanochtend met gejuich door de jongens ontdekt. Dat gaat goed dus! En er is nog veel meer groente en fruit ijverig aan het groeien - maar er zijn ook planten en bomen die het minder goed doen. De courgette bijvoorbeeld, en ons appelboompje...

Lees meer »

Wit vloerbrood

Simpel om te maken en altijd goed: een lekker zacht wit vloerbrood. 't Leuke van een vloerbrood is dat je er qua vorm alle kanten mee op kunt. Rond, ovaal, met een gat in het midden: het kan allemaal!

Lees meer »