Mie met tonijn uit de oven

Gepubliceerd op 10 juni 2016 om 17:00

Vis, pasta & groente: dat is altijd een goede combinatie. En deze ovenschotel met mie, doperwten en tonijn heb je ook nog eens heel snel gemaakt!


Eigenlijk was dit ook een maaltijd in de categorie 'ik-moet-nog-snel-wat-maken-maar-heb-alleen-restjes-in-huis' (je kent dat wel, toch?). Dus dook ik in de kast, waar ik een blikje tonijn, mie, doperwten, tomatensaus en kaas vond. Met dit als resultaat: en dat smaakte prima. Als ik op het woord van mijn man af ga in elk geval, want ik at zelf een visvrije variant (want ja, nog steeds vegetariër en dus geen vis voor mij).

Ik neem trouwens ook vaak mijn toevlucht tot tosti's en brood als avondmaaltijd als ik niks heb voorbereid, moe ben & snel moet. Maar dat komt misschien ook wel omdat we hier allemaal zo gek op brood zijn, dus dan is dat nooit een straf! Wat maken jullie als jullie snel nog iets te eten klaar moeten maken?

Mie-met-tonijn-uit-oven-9a-1.jpg

Ingrediënten voor 1-2 personen

  • 120 gram ongekookte mie nestjes
  • 140 gram tonijn in zonnebloemolie, uit een blikje, uitgelekt (druk zo nodig het overtollige vocht er uit met een lepel)
  • 1/2 rode paprika, in stukjes
  • 50 gram doperwten, uit de diepvries of uit een blikje/potje
  • 160 gram tomato frito (tomatensaus)
  • 20 gram witte kaasblokjes (zoals feta). 


En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Kook de mie nestjes gaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet af. 
  3. Meng de tonijn, paprika, doperwten en 2/3 van de tomato frito door de mie. Doe alles in een ovenschaal en verdeel de rest van de tomato frito er over, zodat de mie zo goed mogelijk bedekt is. Verkruimel de kaasblokjes over de schotel.
  4. Zet de schotel in de oven en bak in 30 minuten gaar.


Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.