De eerste aardbei is rijp!

Gepubliceerd op 4 juni 2016 om 17:00

Joehoe! Wij kunnen bijna de eerste aardbei uit eigen tuin plukken. Hij werd vanochtend met gejuich door de jongens ontdekt. Dat gaat goed dus! En er is nog veel meer groente en fruit ijverig aan het groeien - maar er zijn ook planten en bomen die het minder goed doen. De courgette bijvoorbeeld, en ons appelboompje...


En er komen nog heel wat meer aardbeien aan. Maar die zijn allemaal nog groen, of zelfs nog in het bloemetjesstadium. 

Aardbei-2.jpg

Aardbei-1.jpg

Aardbeiweb-1.jpg
Eentje is al knalrood! Als we die met zijn vijven moeten delen dan wordt dat een héél klein stukje aardbei... :-) 

Augurkweb.jpg
En wat vinden jullie hier van? Een mini augurkje! 

Augurkw.jpg
De augurkenplant zit vol met mooie gele bloemetjes en al een heleboel kleine augurkjes. Dat belooft wat. Ik moet binnenkort echt maar eens gaan uitzoeken hoe je augurken in het zuur moet zetten. 

Doperwtw.jpg
En we krijgen ook echte doperweten! Onze doperwtenplant is eerst een meter in de lucht geschoten en ik vroeg me al af of er nog wel echt erwten aan zouden gaan groeien. Maar hij heeft het eindelijk begrepen: er groeien inmiddels wel helemaal drie doperwten aan. Jaja. En er komen nog meer bloemen, dus wie weet hebben we straks wel allevijf een eigen doperwt op ons bord.

Appelboom2.jpg
Maar dit gaat wat minder helaas: de appelboom. Er zaten een heleboel bloemen in, maar die zijn er toen ze uitgebloeid waren gewoon af gevallen. Geen appeltjes dus dit jaar :-( Nu hebben we dit boompje vorig jaar pas geplant, en toen zaten er ook nog geen appels aan. En ik heb van verschillende mensen om ons heel al gehoord dat een appelboom vaak even moet 'aarden', dus dat 't wel even kan duren voor hij vrucht geeft. Ik hoop maar dat dat inderdaad het probleem is. Wat denken jullie er van?

Aubergine2.jpg
Dit is wel veelbelovend: als dit allemaal net zo hard door groeit als het tot nu toe doet, krijgen we héél veel aubergines! Ik ben iets te enthousiast geweest met zaaien, geloof ik. Want dit gaat nooit allemaal in deze bloempot passen!

Bramen2.jpg
Onze bramenstruik (zonder doornen!) ziet er ook goed uit. Er zitten nog geen bloemen in, maar hij groeit goed en zit mooi in het blad. 

Courgette2.jpg
Hier heb ik wat twijfels over. Dit is de courgetteplant en hij bloeit ijverig door (de ene na de andere bloem verschijnt), maar als de bloemen zijn uitgebloeid komt er nog geen courgette tevoorschijn. De bloemen vallen tot nu toe gewoon van het steeltje en dat is het dan. Moet ik iets doen met de plant? Hij staat al buiten, maar misschien heeft 'ie nog wel bijzondere aandacht nodig. Weten jullie het?

Framboos2.jpg
De frambozenstruik zit al wel vol bloemen! Daar zal Hessel (onze jongste van 4) blij mee zijn, want hij is dol op frambozen. Ik heb dit struikje vorig jaar speciaal voor hem gekocht. Kan hij straks lekker plukken & eten!

Tomaat-en-meloen.jpg
De tomaten doen het ook heel erg goed. Ik ben benieuwd wanneer de eerste tomaatjes verschijnen. En in dezelfde pot staan ook de watermeloenen (links op de foto zie je een stukje blad). Die groeien ook goed door. Nog geen watermeloen in zicht, trouwens. Bij jullie al wel?

Nou ja en verder staat er nog wel meer te groeien: we hebben nog komkommers-in-wording, worteltjes, rode biet, venkel (die eindelijk ook echt op venkel begint te lijken!), broccoli en basilicum. Maar die ga ik niet allemaal op de foto zetten dit keer. Het moet wel leuk blijven, hè? ;-)

Maar vooruit, nog eentje dan waar jullie natuurlijk wel benieuwd naar zijn: de blauwe aardbei! Kijk, daar rechts staat 'ie, in het groene potje. Vooralsnog is 'ie nog 100% groen en is er geen verschil te zien met de rode aardbeienplantjes die in de oranje potjes groeien. Maar: hij groeit in elk geval! Wij wachten hier vol spanning af. 

Blauwe-aardbei-2.jpg

Doei! xx Syts

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.