Nieuws

Tip: een gekookt ei pellen

Ik kook regelmatig eieren: onze jongens zijn er gek op. Meestal pellen ze ze zelf, dat vinden ze wel een leuk klusje. Maar hoe pel je nou zelf het snelst een ei, zonder dat je met allemaal kleine stukjes schil zit te prutsen? Ik zocht twee methoden voor je op.

Lees meer »

Bedankjes voor meesters en juffen

Nog één schoolweek te gaan - nou ja, bij ons dan in elk geval, hebben jullie al vakantie? Aan het eind van elk jaar maken we weer een klein bedankje voor de meesters en juffen. Ik heb een paar leuke ideeën voor jullie op een rijtje gezet!

Lees meer »

Gezonde perzik kwarktaart

Kwarktaart is één van de favoriete taarten bij ons thuis. Ik was benieuwd: kun je ook een kwarktaart maken met vooral gezónde ingrediënten? Ik ging er mee aan de slag, met deze perzik kwarktaart als resultaat!

Lees meer »

Avocado yoghurt dip

Als je van avocado's houdt, dan vind je dit ook lekker: een gezonde avocado yoghurt dip. Smaakt goed bij groente, een stukje stokbrood of bij een chipje :-)

Lees meer »

Hazelnoot schuimtaartjes

Zijn jullie ook zo gek op schuimtaartjes? Toen ik mijn taarten nog niet zelf bakte (lááááng geleden), zocht ik er altijd de supermarkten en bakkers voor af. Deze lekkere kleine taartjes maakte ik zelf!

Lees meer »

Brood bakken op de camping: deel 2

Wij hebben wat nieuws voor op de camping! Nee, ik ga er geen pizza's op bakken. Oké, misschien ook wel, maar we hebben 'm vooral gekocht om brood in onze skottelbraai te kunnen bakken. Ik ben erg benieuwd hoe dat gaat! :)

Lees meer »

Hummus

Op een verjaardag kun je natuurlijk chips & borrelnootjes op tafel zetten, maar als je iets gezonds serveert gaat dat óók net zo hard op. Deze zelfgemaakte hummus zal in elk geval niet misstaan op een feestje!

Lees meer »

Chili op een brandertje

Wat eet je nu tijdens een trektocht met maar één brandertje bij je? Nou, dit dus bijvoorbeeld: rode kidneybonen met linzen, roerbakgroente, een beetje pastasaus en een stukje overgebleven desembrood met noten en vijgen. En dat smaakt zó lekker als je onderweg bent!

Lees meer »

Yoghurt met banaan & roasties

En hier ontbeten we om 7 uur 's ochtends in het zonnetje mee: yoghurt, banaan en Zonnatura roasties. Daarna op pad met een alternatieve route, want er werd onweer, hagel & wind voorspeld. Niet dat dat hielp, want in 't laatste stukje regenden we alsnog zeiknat... :-)

Lees meer »

Desembrood met noten & vijgen

Dit weekend wordt er niet gebakken: samen met een vriendin loop ik een lange afstandsroute. En ja, met één brandertje en twee kleine pannetjes begin je niet zoveel! Onderweg aten we dit desembrood met noten en vijgen. Zo lekker! Dat ga ik thuis ook gauw eens maken...

Lees meer »

Basisrecept: biscuitdeeg

Om een fondant- of slagroomtaart te maken heb je biscuitdeeg nodig: een luchtige cake die je in lagen kunt snijden. Met dit basisrecept voor biscuitdeeg kun je alle kanten op!

Lees meer »