Kidneybonen schotel met ham & roomkaas
Een beetje room er door, wat ham en lekker veel groenten & kruiden: deze gezonde kidneybonen schotel is super snel gemaakt & smaakt heerlijk!
11 jul 2016 17:00
Een beetje room er door, wat ham en lekker veel groenten & kruiden: deze gezonde kidneybonen schotel is super snel gemaakt & smaakt heerlijk!
9 jul 2016 17:00
Ik kook regelmatig eieren: onze jongens zijn er gek op. Meestal pellen ze ze zelf, dat vinden ze wel een leuk klusje. Maar hoe pel je nou zelf het snelst een ei, zonder dat je met allemaal kleine stukjes schil zit te prutsen? Ik zocht twee methoden voor je op.
8 jul 2016 17:00
Nog één schoolweek te gaan - nou ja, bij ons dan in elk geval, hebben jullie al vakantie? Aan het eind van elk jaar maken we weer een klein bedankje voor de meesters en juffen. Ik heb een paar leuke ideeën voor jullie op een rijtje gezet!
7 jul 2016 17:00
Wat is jullie favoriete thee? Ik drink eigenlijk altijd rooibosthee. Daarmee maakte ik deze lekkere icetea met citroen, gember en sinaasappel.
6 jul 2016 17:00
Kwarktaart is één van de favoriete taarten bij ons thuis. Ik was benieuwd: kun je ook een kwarktaart maken met vooral gezónde ingrediënten? Ik ging er mee aan de slag, met deze perzik kwarktaart als resultaat!
5 jul 2016 17:00
Wist je dat je wraps in een paar minuten zelf hebt gemaakt? Deze wraps maakte ik met boekweitmeel: ze zijn dus glutenvrij.
4 jul 2016 17:00
Ik ben een beetje in de ban van asperges! Dit keer verwerkte ik ze in een lekkere courgette lasagne. En het zal je misschien verbazen: die vulde behóórlijk!
3 jul 2016 14:18
Wat vinden jullie: is dit nou een taartje, of een ontbijt? Wat mij betreft kan 'ie voor allebei: het smaakt als een gebakje en bevat allemaal gezonde ingrediënten: magere yoghurt, roasties & aardbeien.
2 jul 2016 17:00
Als je van avocado's houdt, dan vind je dit ook lekker: een gezonde avocado yoghurt dip. Smaakt goed bij groente, een stukje stokbrood of bij een chipje :-)
1 jul 2016 17:00
Zijn jullie ook zo gek op schuimtaartjes? Toen ik mijn taarten nog niet zelf bakte (lááááng geleden), zocht ik er altijd de supermarkten en bakkers voor af. Deze lekkere kleine taartjes maakte ik zelf!
30 jun 2016 17:00
Dit brood mag je ook eten als je geen gluten mag hebben. Die zitten namelijk niet in een boekweitbrood, in tegenstelling tot een gewoon tarwebrood.
29 jun 2016 17:00
Omdat 'ie zo lekker is haalden we deze week maar weer eens een gouwe ouwe uit de kast (nou ja, uit de oven eigenlijk): zalm met honing & pecannoten.
28 jun 2016 17:00
Wij hebben wat nieuws voor op de camping! Nee, ik ga er geen pizza's op bakken. Oké, misschien ook wel, maar we hebben 'm vooral gekocht om brood in onze skottelbraai te kunnen bakken. Ik ben erg benieuwd hoe dat gaat! :)
27 jun 2016 17:00
Op een verjaardag kun je natuurlijk chips & borrelnootjes op tafel zetten, maar als je iets gezonds serveert gaat dat óók net zo hard op. Deze zelfgemaakte hummus zal in elk geval niet misstaan op een feestje!
26 jun 2016 16:00
Wat eet je nu tijdens een trektocht met maar één brandertje bij je? Nou, dit dus bijvoorbeeld: rode kidneybonen met linzen, roerbakgroente, een beetje pastasaus en een stukje overgebleven desembrood met noten en vijgen. En dat smaakt zó lekker als je onderweg bent!
26 jun 2016 08:30
En hier ontbeten we om 7 uur 's ochtends in het zonnetje mee: yoghurt, banaan en Zonnatura roasties. Daarna op pad met een alternatieve route, want er werd onweer, hagel & wind voorspeld. Niet dat dat hielp, want in 't laatste stukje regenden we alsnog zeiknat... :-)
25 jun 2016 16:00
Dit weekend wordt er niet gebakken: samen met een vriendin loop ik een lange afstandsroute. En ja, met één brandertje en twee kleine pannetjes begin je niet zoveel! Onderweg aten we dit desembrood met noten en vijgen. Zo lekker! Dat ga ik thuis ook gauw eens maken...
24 jun 2016 17:00
Om een fondant- of slagroomtaart te maken heb je biscuitdeeg nodig: een luchtige cake die je in lagen kunt snijden. Met dit basisrecept voor biscuitdeeg kun je alle kanten op!
Wil je regelmatig nieuwe recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!